Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Avrasya Sermaye Piyasası Almatı’da toplandı

Avrasya Sermaye Piyasası kurumsal yönetimi ilk toplantısını Kazakistan’ın eski başkenti ve finans merkezi Almatı’da yaptı.

Rixos Otel’de yapılan toplantıya İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Hüseyin Erkan, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, Kazakistan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, bankacılar, ekonomistler ve Türkiye’den kalabalık bir heyet katıldı.

Avrasya Sermaye Piyasası’nı desteklemek ve kurumsal reformları teşvik etmek için ilk kez toplanan heyet, Avrasya bölgesindeki ekonomik gelişmeleri tartıştı. Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Moğolistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Türkiye, Özbekistan ve Afganistan’dan sermaye piyasası yetkililer, bakanlıklar, borsalar ve diğer bölgesel ve uluslararası örgüt temsilcilerinin katıldığı toplantı, sermaye piyasasının gelişimi ve Avrasya bölgesinde ekonomik büyümeye katkıda bulunmak için somut ve pratik öneriler üzerinde açıklamalarda bulundular.

Gelişmiş kurumsal yönetim uygulamaları ile, sermaye piyasalarının güçlendirilmesi ve ekonomik büyüme arasındaki bağlantılarının incelendiği toplantıda Avrasya sermaye piyasaları, yeni kurumsal yönetimler ve borsalarda sermaye piyasası gelişiminde roller ele alındı.

ERKAN: AVRASYA BÖLGESİNE YAPILAN YATIRIMLAR SEVİNDİRİCİ
Toplantının sabahki ilk oturumunda konuşan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (IMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, Avrasya bölgesine yapılan yatırımların sevindirici olduğunu söyledi. Yaklaşık 15 senedir Avrupa’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Hüseyin Erkan, Avrasya bölgesinde özellikle Kazakistan’da Pazar payının gelişmesinden ve sermaye piyasasının büyümesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Tecrübelerini paylaşmak için bölgesel olarak bir araya geldiklerini vurgulayan Erkan: “Hep birlikte bilgi alışverişinde bulunmalıyız” dedi. Sermaye piyasasının asıl amacının iş dünyasına imkanlar sağlamak ve yatırım olanaklarını sağlamak olduğunu da sözlerine ekleyen Hüseyin Erkan, Kazakistan’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

AKGİRAY: SON KRİZ BİZLERE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ
Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray ise yaptığı konuşmada 2007 yılında başlayan global ekonomik krizin piyasalara çok şey öğrettiğini söyledi. Avrasya Sermaye piyasası kurumsal toplantısının katılımcı ülkeler için faydalı bir toplantı olduğunu belirten Vedat Akgiray: “Pazar payı banka kredilerine bağlı olduğu gibi ekonomik büyüme de yine bankaların kredi yüzdelerine bağlı.” dedi.

Yatırımcının banka kredilerine bağlı kalmadan hareket etmesi gerektiğnin altını çizen Akgiray, birçok firmanın banka kredilerinden dolayı battığına dikkat çekti.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]