Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

ABD’de Ortadoğu’ya asker yığıyor; Büyükelçilik’ten vatandaşlarına ‘Irak’ı derhal terk edin’ çağrısı

Amerika’nın Bağdat Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada Irak’taki tüm Amerikalıların ülkeyi derhal terk etmeleri çağrısında bulunuldu.

İranlı komutan Kasım Süleymani’nin ABD tarafından Irak’ta öldürülmesi sonrasında Ortadoğu’da tansiyon arttı. Bu süreçte ABD’nin, 82’nci Hava İndirme Tümeninden 3 bin 500 askeri daha Orta Doğu’ya sevk ettiği açıklandı.

Saldırı sonrasında küresel bazda jeopolitik risklerin artmasıyla petrol ve altın fiyatları da yükseldi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yaklaşık 3 dolar artışla 69,20 dolar ile Eylül’den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Altın fiyatları da Orta Doğu’da gerilimlerin artmasıyla yüzde 1 artarak dört ayın zirvesine yükseldi ve onsu bin 543 dolara ulaştı.

Diğer yandan ABD’nin, Bağdat Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada Irak’taki tüm Amerikalıların ülkeyi derhal terk etmeleri çağrısında bulunuldu.

Elçilik tarafından yayınlanan mesajda, “Irak ve bölgede yükselen tansiyon nedeniyle, Amerika Elçiliği tüm Amerika vatandaşlarını Ocak 2020 Seyahat Uyarısı’nı dikkate almaları ve en kısa sürede Irak’tan ayrılmaları konusunda uyarıyor. Amerika vatandaşları mümkünse havayoluyla değilse karayoluyla diğer ülkelere geçerek Irak’tan ayrılmalılar” denildi.

Amerika’nın İranlı General Kasım Süleymani’yi öldürdüğü operasyonun ardından İran tarafından yapılan açıklamalarda intikam çağrılar yapıldı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]