Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO – FOTO] Kırım’da Türkçe Olimpiyatları heyecanı başladı

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti (KÖC)’nde Uluslararası Türkçe Olimpiyatları heyecanı başladı. Yüzlerce öğrenci Türkiye’deki Türkçe Olimpiyatları’na gidiş vizesi alabilmek için Uluslararası Simferopol Koleji’nde ter döktü.

Simferopol Uluslararası Koleji’nde yapılan elemelerde KÖC’deki birçok devlet ve özel liseden öğrenciler Türkçe dil bilgi ve becerilerini sergiledi. Öğrenciler; konuşma, yazma, dil bilgisi, şarkı, şiir okuma, sunum ve deneme kategorilerinde yarıştı.

Her kategoride kendi alanında uzman; halk temsilcisi, akademisyen ve branş öğretmenlerinden oluşan jüri yüzlerce öğrenci arasından Türkiye’ye gitmeye hak kazanacak öğrenciyi seçmekte zorlandı.

Öğrencilerden kimisi heyecanına yenik düşüp sahneden ayrıldı, kimisi ise bütün yeteneklerini başarıyla sergiledi.

Öğrenci velileri de çocuklarını yalnız bırakmadı. Bazı velilerin çocukları Türkçe şiir okurken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

“GÖNLÜMDEN HEPSİ TAM NOT ALDI”

Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na özel değerlendirmede bulunan jüri üyesi Türkçe Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ömer Özkan; “Daha önce duyuyorduk olimpiyatları, dünya çapında birçok yerde söyleniyor. Doğrusu ilk defa Türkçe Olimpiyatları ön elemesine katılıyorum. Ben büyük bir keyif aldım, zira yabancı öğrencilerin farklı kategorilerde Türkçe yarışmalarına şahit olduk, jürilik yaptık. Bilmiyorum, esas büyük işi onlar yaptı diye düşünüyorum. Biz orada sadece notlar verdik. Aslında gönlümden geçen hepsine tam not vermekti ama netice itibariyle bir eleme de yapmanız gerekiyordu. Aslında hepsi gönlümden tam not aldı. Bir çeşit Türkçe şöleniydi.” dedi.

Uluslararası çapta bir Türkçe organizasyonunun kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Ömer Özkan, Türkçe olimpiyatlarına emeği geçen en alttakinden en üstündekine kadar herkese teşekkür etti.

Şiir kategorisinde birinci olan Elmaz Ablyalimova ise Cihan’a, “Birincilik haberini aldığımda ağladım. Çok sevindim. Her şey çok güzeldi. Herkese çok teşekkür ederim. Bilmiyorum daha ne söyleyebilirim. Çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Bütün kategorilerde yarışmalara katılan öğrencilere katılım sertifikasının yanı sıra hayırsever işadamları tarafından çeşitli hediyeler verildi. Derece giren öğrencilere ise final töreninde madalyanın yanı sıra nakit ödüllerinin takdim edilmesi bekleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | SİMFEROPOL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]