Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Time editörleri Zuckerberg’i seçti

Amerikan haber dergisi Time’ın okuyucuları tarafından Yılın Kişisi olarak Wikileaks’in kurucusu Julian Assange seçilmesine rağmen editörlerin tercihi farklı oldu. Editörler, okuyucuların yaptığı oylamada 10’uncu sırada yer alan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’i Yılın Kişisi olarak seçti. Başbakan Tayyip Erdoğan da okuyucuların oylarıyla belirlenen sıralamada ikinci olmuştu.

Time okuyucularının oylamalarıyla belirlenen liste dün açıklanmış ve Başbakan Erdoğan’ın uzun süre önde götürdüğü “Yılın Kişisi” anketinde birinciliği, Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın kazandığı belirtilmişti. Assange, toplam 1 milyon 249 bin 425 defa oylanırken, Başbakan Erdoğan ise Wikileaks kurucusundan 148 bin 383 daha az oy almıştı.

Okuyucu oylamasına göre ilk 10 sıralama şöyle oluştu:

1.Julian Assange

2.Recep Tayyip Erdoğan

3.Lady Gaga

4.Jon Stewart ve Stephen Colbert

5.Glenn Beck

6.Barack Obama

7.Steve Jobs

8.Şilili maden işçileri

9.Amerikalı işsizler

10.Mark Zuckerberg

EDİTÖRLER VE OKUYUCULAR FARKLI DÜŞÜNDÜ

Ancak editörlerin tercihi, Time okuyucularından farklı oldu. Time’ın, kendisine destek veriyor gibi anlaşılacağından dolayı Yılın Kişisi olarak Assange’ı seçmeye tereddüt ettikleri biliniyordu. Time’ın idari editörlerinden Richard Stengel Wikileaks olayını yakından takip etmiş ve Assange ile geçen ay bir röportaj yapmıştı. Ancak Time editörlerinden Fareed Zakaria’nın Stengel’den tamamen farklı olduğu biliniyordu. Açıklanan sonuçlara göre ise Zakaria’nın diğer editörler üzerinde etkili olduğu yorumları yapıldı.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]