Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Peygamber Efendimiz Kiev’de Tatarca Mevlid’le anıldı

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) doğum günü, Ukraynalı Müslümanlar tarafından coşkuyla kutlandı. Dışarıda sıfırın altında 22 derece olmasına rağmen Müslümanlar başkent Kiev’deki Ar-Rahma camisini doldurdu.

Yüce Yaratıcı’nın insanlığa gönderdiği son rahmet elçisi, ilahi vahyin tamamlayıcısı Hz. Muhammed’in (sav) dünyayı şereflendirdiği gün, Ukraynalı Müslümanlar tarafından düzenlenen programlarla kutlandı.

Ar Rahma Camiinde Cuma Namazı akabinde yapılan Mevlid programında 7’den 70’e çok sayıda Müslüman bir araya geldi. Mevlid Kandili dolayısı Kur’an okundu, ilahiler söylendi ve Tatarca ve Arapça Mevlid seslendirildi. İnananlar kutlu günde anma etkinliğinde bol bol salavat getirdi. Büyüklerin salavatlarına eşlik eden küçükler ise renkli görüntüler oluşturdu.

Tatarca Mevlid okuyan caminin imamı Rustam Gafurin Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, “Bu bereketli ay münasebetiyle inşallah Peygamberimizin (s.a.v.) şefaatine nail oluruz. Bu ay boyunca, Kuran’a, tespihlerimize ve zikirlerimize devam edeceğiz. Allah’a şükürler olsun ki O’nun ümmeti olduk. Bütün Türkiye Müslümanları birlikte bütün dünya Müslümanlarının Mevlid Kandili’ni Cihan vasıtası ile tebrik ediyoruz.” dedi.

Camideki küçükler ise ezberden okudukları sureler ile büyüklerin beğenisi kazandı.

İlahiler ve Mevlid okunması ile dolu dolu geçen program sonunda vakit namazını eda eden inananlara daha sonra Mevlid Kandili münasebeti ile cami içine hazırlanan sofrada çeşitli ikramlarda bulunuldu.

YUNUS ERDOĞDU |  KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]