[VİDEO] Головний редактор турецької газети Zaman взяв участь у конференції WAN-IFRA шляхом відеозвернення

Через заборону виїзду за кордон головний редактор щоденної турецької газети Zaman Акрам Думанлі (Ekrem Dumanlı) записав відеозвернення для конференсії Всесвітньої газетної та новинної асоціації (WAN-IFRA).

У своїй п’ятихвилинній промові Думалі сказав, що його повторні зусилля задля скасування заборони на поїздки за кордон не увінчалися успіхом.

Найбільша у світі журналістська асоціація WAN-IFRA представляє понад 18 000 видань. У з’їзді беруть участь найіменитіші редактори та власники газет світу.

Думанлі був однією з тих медійних постатей, яких запросили на цьогорічну зустріч асоціації.

Акрам Думанлі, головний редактор найпоширенішої в Туреччині щоденної газети, був затриманий разом з генеральний менеджером Samanyolu TV, а також сценаристами та продюсерами під час масових арештів у ЗМІ противників режиму Ердогана. Їх затримання викликало реакцію по всьому світу. Іноземні урядовці та правозахисники визначили придушення ЗМІ як ще один удар по свободах в країні та закликали Туреччину поважати свободу медіа. Думанлі допитували впродовж шести днів і в результаті відпустили. Однак, суд наклав заборону на його виїзд за кордон.

Media Sapiens
Exit mobile version