Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

IMF Ukrayna’ya, ‘Bırakın kur dalgalansın’ dedi.

Uluslararası Para Fonu IMF Ukrayna’nın Hrıvnya kurunu serbest bırakmasını tavsiye etti. IMF bu şekilde Ukrayna’nın dış şoklara karşı daha dayanıklı hale geleceği görüşünde.

IMF uzmanları, “Biz, Ukrayna’nın döviz kurunu daha esnek yapması halinde, ekonomik şartların değişimine daha iyi adapte olabileceğini ve dış kaynaklı şoklara karşı tampon şeridine sahip olacağını düşünüyoruz” dedi.

2011 yılında önemli hacimlerde dış borç ödemesi yapılmasına, ayrıca ticaretteki ve ödemeler dengesindeki açığın varlığına rağmen, Ukrayna Merkez Bankası NBU’nun zaman zaman piyasaya döviz satması sayesinde Hrıvnya’nın değer kaybı  yüzde 0,5’den daha az oldu. Ancak NBU’nun döviz rezervleri yüzde 8 oranında, yani 32 milyar dolar azaldı.

Hatırlandığı gibi IMF daha önce Yanukoviç iktidarlarının, vergi girdilerini, hizmet ve gaz fiyatlarını artırmadan, ya da giderleri kısmadan 2012 bütçesinin planlanan çerçeveye sığdırılamayacağı yönünde açıklama yapmıştı.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]