Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna yaklaşık 1 milyon 200 bin ton buğday ihraç etti

Ukrayna Tarım ve Gıda Bakanı Nikolay Prisyajnük 2012-2013 pazarlama yılında buğday ihraç kotasını ihtiyaç olmadığını açıkladı.

ABD resmi ziyareti esnasında bulunan Ukrayna Bakanı Prisyajnük yaptığı basın açıklamada: Ukrayna 1 milyon 200 bin ton buğday ihraç etti ve 2012-2013 pazarlama yılında buğday ihraç kotasını ihtiyacı yok. Dünya pazarına buğday satışları Kasım ayında yavaşlanması bekleniyor çünkü o zaman da mısırın bu yılın mahsulü artık satışa sunulacak. Mısır ihracı ise bu sene 12 milyon ton seviyesinde olması bekleniyor, dedi.

Prisyajnük, Ukrayna’nın tahıl pazarında istikrarlı işbirlikçi olarak kalmayı devam edeceğini açıkladı.

Prisyajnük, bu sene Ukrayna’da yaklaşık 15 milyon 500 bin ton buğday toplandığını ve tahmin edilen buğday ihracatı 5 milyon tondan fazla olmayacağını ifade etti.

Ukrayna’nın genel tahıl ihracında ise yaklaşık 22 milyon tona ulaşması bekleniyor.

YEVGENİYA VYAÇESLAV | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]