Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Kiev’deki Müslümanlar, bayram namazını fuar merkezinde kıldı

Kurban Bayramı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de coşku ile kutlanıyor. Kiev’deki gurbetçiler, bu yıl da bayram namazında ülkenin önde gelen fuar merkezlerinden “Kiev Expo Plaza” fuar merkezinde kıldı.

Kiev İslam Enstitüsü, şehirdeki Müslümanlar için fuar merkezini kiraladı. İş dünyasının buluşma noktası olan “Kiev Expo Plaza” fuar merkezi sadece iki saatliğine bin 250 dolara kiralandı. Fuar merkezi, içerisinde namaz için ayrılan bölümde yaklaşık bin kişi saf tutu. Bayram namazı akabinde bayramlaşan cemaat daha sonra kesim yerlerine hareket etti.

Bayram namazında gurbetçileri Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç yalnız bırakmadı.
Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Büyükelçi Meriç, “Kiev’de bir Kurban Bayramı’nı daha idrak ediyoruz. Bayram namazını cemaatle birlikte kıldık. Yoğun bir cemaat vardı. Milletçe birlik ve beraberliğimizin pekişmesine ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, bizlere dayanışma duygularımızı ve manevi değerlerimizi kuvvetlendirme fırsatı tanıyor. Özellikle son günlerde milletimizin başına büyük felaketler gelmiştir. Şehitlerimiz ve Van depremi bizleri Kiev’de de ziyadesiyle üzmüştür. Biz Kurban Bayramı’mızı bu üzüntü içerisinde idrak ediyoruz.” dedi.

Kiev İslam Enstitüsü Hocası Fatih Akdeniz ise namazdan sonra yaptığı açılamada, “Bugün zannediyorum bin civarı katılım oldu. Kiev’de benim katıldığım 12’inci bayram. Daha önce ikisini otel inşaatında kılmıştık. Birsini daha başka bir mekânda kılmıştık. Ama inşallah gelecek yıllarda niyetimiz o ki, kendi yerimizde kendi camimizde kılmak.” diye konuştu.

Ukrayna’daki işadamlarından Kerim Hekim ise iki yıldır bayramı başka ülkelerde kutladığını geçen iki yıl içerisinde Kiev’deki cemaat sayısında artış gördüğünü söyledi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]