Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[Foto Galeri] Ukrayna’da Türk işadamları derneği sayısı artıyor

Ukrayna’daki Türk işadamları örgütlenmeye devam ediyor. Ülkenin en önemli liman ve ticaret şehri Odesa’da Türk işadamları ikinci bir dernek daha kurdu.

Odesa ve bölgesindeki Türk işadamlarını bir çatı altında toplamayı hedefleyen, Odesa Türk İşadamları Derneği’nin (OTİAD) resmi açılışı 10 Aralık Cuma günü yapıldı.

Açılışa Odesa Başkonsolosluğunu Temsilen Ticari Ateşe Necdet Eser, THY Odesa Müdürü Hasan Kılıç, Karedeniz Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Arif Asalıoğlu, Samsun İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Yakup Cemil Şahin, Meçnikov Üniversitesi Yabancı Öğrenciler Bölümü Rektör Yardımcısı Sergey Fediroviç, Odesa Öğrenci Derneği Başkanı Hüseyin Doğan ve bazı dernek üyeleri katıldı.

Üye sayılarının kuruluş anından itibaren yüze yaklaştığını ifade eden dernek yönetimi, kısa zaman içerisinde üye sayısını 200’e kadar çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yeni kurulan OTİAD ile birlikte Ukrayna’daki Türk işadamları dernek sayısı da üçe çıkmış oldu. Ukrayna’da ilk olarak 2004 yılının Eylül ayında Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) ardından da geçtiğimiz yıllarda işadamı Ali Sezen’in inisiyatifiyle yine Odesa merkezli Uluslararası Ukrayna Türk İşadamları Derneği (UTİAD) çalışma hayatına başlamıştı.

 

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]