Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

ABD’li 90 Kongre üyesinden Kerry’e Türkiye mektubu

ABD Kongresi’nin 90 üyesi, Türkiye’de basına yönelik baskılara tavır alınması için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry‘e mektup yazdı.

Mektupta, “Türkiye’de basın mensuplarına yönelik son tutuklamalardan dolayı endişe duyuyoruz… Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetiminin bu sorunları barışçıl ve hakkaniyetli bir şekilde çözümlendirilmesi gerektiğini açık bir şekilde dile getiriyoruz.” ifadelerine yer verildi.

‘GAZETECİ KARACA MAALESEF CEZAEVİNE KONULDU’

ABD Kongresi’nde 90 vekil, Türkiye’de özgür basına yönelik baskı ve anti-demokratikleşme eğilimlerini belirten bir mektup kaleme alarak Dışişleri Bakanı John Kerry’e gönderdi. Türk medyasına yönelik yapılan son operasyonlardan oldukça endişe duyduklarını belirten vekiller, şu noktalara işaret etti: “Güçlü demokrasiler şeffaflık ve toleransa ihtiyaç duyar. Fakat Türk hükümetinin korkutma, karşı sesleri bastırma ve tutuklama kararları demokratik prensipleri tehdit ediyor.” ifadelerini kullandı.

14 Aralık’ta aralarında Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın da olduğu 29 kişinin gözaltına alındığı kaydedilen mektupta, “Erdoğan’ın muhalifi Gülen’e yakınlığıyla bilinen bu kişilerden Hidayet Karaca maalesef cezaevine konuldu.” metni yer aldı.

ERDOĞAN YÖNETİMİNİN, BASKILARA SON VERMESİNİ AÇIK ŞEKİLDE DİLE GETİRİYORUZ

Kerry’e yazılan mektupta, özgür basının haklarının korunmasına vurgu yapıldı ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetiminin bu sorunları uygun ve barışçıl bir şekilde çözmesi gerektiğini size açık bir şekilde dile getiriyoruz. Özgür basın desteklenmeli ve tüm Türk halkının ifade özgürlüğünün korunması sağlanmalıdır.” denildi.

 

 

WASHINGTON – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]