Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ordusundan ayrılıkçılara baskın: 250 ölü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun ateşkesi askıya almasından sonra ordu ülkenin doğusunda operasyonlara başladı.

Terörle mücadele operasyonları çerçevesinde Ukrayna askerleri, Donetsk bölgesinin Slavyansk şehri yakınlarından silahlı milislerin eğitim kampını bastı. Baskında en az 250 ayrılıkçının öldürüldüğü iddia ediliyor.

Ordu kaynakları, ağır silahlarla uzaktan açılan ateşle etkisiz hale getirilen ayrılıkçıların 3’te ikisinin Çeçen olduğunu ileri sürdü. Yapılan bombardımanda silahlı milislerin mutfak bölümü ile poligonun hedef alındığı belirtildi.

Terörle mücadele operasyonları ülkenin doğusunda şiddetlenerek devam ediyor. Askeri güçler, Novoaleksandrovka yerleşim alanı çevresinde toplanan ayrılıkçılarla çatışıyor. Ateşkesin askıya alınması ile birlikte bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevkıyatı başladı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]