Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kilometrelerce yol kat edip oylarını kullandılar

Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı seçmenlerin 10 Mayıs’ta başlayan gümrük kapılarında oy verme işlemi devam ediyor.

Gurbetçiler, YSK’nın kendilerini gümrük kapılarına mahkum eden kararına rağmen Türkiye’ye gelip oyunu kullanıyor. Hindistan’da faaliyet gösteren işadamları ile öğretmenlerden oluşan bir grup, kilometrelerce yol kat ederek dün Atatürk Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptı. Hint-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Ali Akkız (41), 2 çocuğu ve eşi ile oy kullanmak üzere Türkiye’ye geldiğini ifade ederek, Mersin’de tatil yaptıktan sonra Hindistan’a döneceklerini söyledi. 8 yıldır Yeni Delhi’de bulunduğunu anlatan Akkız, referandumda oy kullanmak için de Türkiye’ye geldiğini, genel seçimlerde de vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere ülkesine dönmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Hindistan Türk Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Aydınlıoğlu da yaklaşık 150 kişiden oluşan 50 aile ile geldiklerini aktardı. Türkiye’nin yakaladığı istikrarı devam ettirmesinin çok önemli olduğuna işaret eden Aydınlıoğlu, “13 yıldır yurtdışında yaşıyorum. Biz Türkiye’nin geldiği konumu daha iyi şekilde görüyoruz. Sivil ve yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Bu gerçekleşirse Türkiye’nin önü daha da açılacaktır.” diye konuştu.

Romanya’dan yola çıkan 150 kişilik kafile de dün Hamzabeyli Sınır Kapısı’na ulaştı. 2 otobüs ve çok sayıda özel araçla gelen Türk vatandaşları pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra seçim bürosuna yöneldi. 9 saat süren yorucu bir yolculuğun ardından oylarını kullanan vatandaşlar büyük sevinç yaşadı. Kendilerine “İleri Demokrasi Platformu” adı veren grup adına basın açıklamasını yapan Necdet Çelik, yaklaşık 150 kişilik bir grupla oy vermeye geldiklerini söyledi. Çelik, “Bu seçimin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bunun için hava ve yol koşullarına bakmadan çoluk çocuk buradayız. Seçimin Türkiye için hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi. Grupta bulunan diğer gurbetçilerin görüşü şöyle:

İmdat Yıldız: Türkiye’de oy kullanacak insanlar için çok kolay bir seçim olacak ama biz bu kadar süren bir çilenin ardından oy kullanmaya geldik. BTürkiye’mizin ve Türkiye hükümetinin dik duruşu ve yürüyüşünün devamı için geldik.

Ensar Duman: Bize şu ana kadar yapılanları anlamış değiliz. Komünizmden çıkan bir ülkede konsolosluklarda oylarını kullanıyor. Türkiye büyük ve güçlü olmasına rağmen bize bu yolu yaptırdı. Gerekirse daha fazlasını yaparız. Bu kadar yolu kat ederek en büyük cevabı vermiş olduk.

Bekir Yıldırım: Diyarbakırlıyım. Özellikle memleketime, doğuya açılım gerçekleştiren Ak Parti’yi desteklemek için geldim. Ben inanıyorum ki, bu açılım eğitim alında gençlerimize yapılırsa ortadan nice güzel çocuklar yetişecek, söz sahibi olacak, ülkesine hizmet edecek.

Mehmet Dündar: Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Bir de güzel şeylerin düşmanı CHP’miz var. Yapılan her şeye karşı çıkıyor. Memleketim Denizli’de aday gösterilen İlhan Cihaner de darbeci.

MUSTAFA GÜN, KADRİ KILIÇ – İSTANBUL – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]