Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk Okulunu kapatan lider devletin kasasını sıfırlayıp kaçtı

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bizzat devreye girip para ödeyerek Türk Okulunu kapattırdığı dönemin Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh seçimleri kaybedence devletin kasasını sıfırlayıp kaçtı.

Görevine bugün resmen başlaması planlanan Devlet Başkanı Adama Barrow, görevi bırakmamakta direnen selefi Jammeh’nin ülkeyi terk etmeden önce devletin kasasını boşaltmış olmasından korktuklarını açıkladı.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) müdahalesi nedeniyle, bir milyar yıl ülkeyi yönetmek isteyen Jammeh’in isteği kursağında kaldı zora gelince kargo uçağına lüks otomobillerini paraları doldurup sıvıştı.

Senegal radyosu RFM’e yaptığı açıklamada “Aldığımız bilgilere göre, kasalarda hiç para yok. Bize söylenen bu ama görevi resmen devraldığımız da bunu açıklığa kavuşturacağız” diye konuştu.

FATTY: 11.4 MİLYON DOLAR PARA KAYIP
Barorw’un danışmanı Mai Ahmed Fatty ise hazineden 11.4 milyon dolar’dan (yaklaşık 43 milyon TL) fazla bir para kayıp olduğunu belirtti.

AFP’ye konuşan Fatty, “Kasalar neredeyse boşaltılmış. Bu, Maliye Bakanlığı ve Gambiya Merkez Bankası yetkilileri tarafından teyit edildi” dedi.

JAMMEH, GAMBİYA’NIN 52 YILLIK TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATTI
Ailesiyle birlikte başkent Banjul’daki havalimanında kendisini bekleyen kargo uçağa binerek ülkeyi terk eden Jammeh, havalimanına lüks araçların bulunduğu bir konvoyla gelmişti. Uçağa, Jammeh ve ailesine ait eşyalar da yüklenmişti.

ERDOĞAN’IN TAVSİYELERİNE UYAN İLK LİDER
Basında yer alan bilgilere göre Erdoğan’ın yurt dışındaki Türk okullarını kapattırma girişimlerine ilk olumlu yanıtı veren Jammeh’in ülkesinin kasalarının sıfırlayıp kaçmasıyla, sadece hırsız değil aynı zamanda eğitim düşmanı olduğu da ortaya çıktı.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]