Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Türkiye, Ukrayna tarım üretimini yakından takip ediyor

Türkiye, ürün takip masaları ile dünya tarımını takip ediyor

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde, stratejik öneme sahip 26 tarım ürününü ilişkin gelişmelerin izlenmek için kurulan ürün takip masaları, Ukrayna’daki tarımı yakından takip ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla geçen yıl Aralık ayında, stratejik öneme sahip 26 tarım ürünü hakkındaki gelişmelerin izlenmesi için ürün takip masaları oluşturuldu. Bakanlık bünyesinde kurulan 7 masa, stratejik öneme sahip, fiyatları değişkenlik gösteren hububat, pamuk, ayçiçeği, soya, kanola, aspir, nohut, kuru fasulye, mercimek, patates, kuru soğan, çay, fındık, incir, kayısı, kiraz, üzüm, zeytin, zeytinyağı ve yem bitkilerini tarladan tezgaha gelene kadar adım adım izlemeye başladı.

Ürün masası Türkiye ve dünya genelinde 7 aydır çalışma yürüten ve söz konusu ürünler hakkında tavsiye şeklinde öneriler geliştiriyor.

Türkiye geçen sene yaklaşık 117 milyon ton bitkisel üretim elde etti. Bu sene ise 123,4 milyon ton bitkisel üretim hasadı bekleniyor.

Ürün masalarıyla dünya fiyatlarını yakından takip ediliyor, Rusya’nın aldığı, Ukrayna’nın, Brezilya’nın, ABD’nin, Hindistan, Çin gibi ülkelerin aldığı kararları da yakından takip ederek Türkiye kendi stratejilerini oluşturuyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]