Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rus uzman: Fukuşima, Çernobil’den çok daha kötü

Rus atom enerjisi uzmanı, Japonya’daki Fukuşima nükleer santralindeki felaketin 1986’da Ukrayna’daki Çernobil faciasından çok daha kötü olduğunu söyledi.

1986’daki felaketten sonra ülkesindeki nükleer karşıtlarına katılan Natalia Mironova, ”Çernobil bir kirli bombanın patlaması gibiydi. Yeni kirli bomba Fukuşima’dır ve insani ve ekonomik bakımdan çok daha pahalıya mal olacaktır” ifadesini kullandı.

Termodinamik mühendisi olan Mironova, ”Çernobil yedinci seviyedeydi ve aslında sadece tek bir reaktörü arızalanmıştı ve felaket sadece iki hafta sürmüştü. Şu anda üçüncü haftadayız ve dört reaktör çok tehlikeli durumda bulunuyor” karşılaştırmasında bulundu.

Zaman

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]