Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Çavuşoğlu’nun, “ABD’de FETÖ soruşturması” iddiaları yalanlandı

Hukuk uzmanları, tutuklama gerçekleşmeden önce gözaltı yapılacağını bildiriyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun: “FBI çalışmalara başladı FETÖ tutuklamaları gerçekleşti” şeklindeki iddialar üzerine New York merkezli Ortak Değerler Birliği (AfSV), yazılı bir açıklamada bulundu.

AfSV’nin açıklaması şu şekilde:
“Dışişleri Bakanı Çavılşoğlu’nım son iddiaları 6 ay önce yaptığı iddiaların tekrarıdır. Bu iddiaların Erdoğan hükümetinin kaçırma operasyonlarını gündem yapan Almanya’daki ZDF ve diğer medya kanallarında yayınlanan ortak araştırmacı gazetecilik ürünü haberler ve ABD’de Erdoğan hükümeti adına lobicilik yapıp bunu beyan etmediği için hakkında iddianame hazırlanan Bijan Rafiekian ve Kamil Ekim Alptekin haberlerinden dikkatleri başka yöne çekmeye matuf olduğunu düşünüyoruz.
Bizim bilgimiz dahilinde Çavuşoğlu’nun bu iddiayı ilk olarak Haziranda ortaya attığından beri FBI tarafından bir tutuklama olmamıştır. Çavuşoğlu ve Erdoğan hükümeti yetkilileri daha öncede asılsız iddialarda bulundular ve bunların bazıları ABD tarafından resmi kanallarla reddedildi.
Eğer FBI soruşturma gerçekleştiriyor ise, kendi prensipleri gereğince bunu tasdik veya reddetmezler. Ve gerçekleşiyor olsa bile, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politik kontrolü altında bulunan ve bir grup ile ilişkili olmanın suç sayıldığı Türkiye adalet sisteminin rağmına ABD’deki bir soruşturmanın kanunlara uygun bir şekilde ve siyasetten bağımsız bir adalet sistemi eliyle sürdürüleceğine inanıyoruz.
Bu iddialar gerçek olsun olmasın, Hizmet imanları herhangi bir soruşturma mevzu bahis olduğunda hukukun üstünlüğüne saygılar gereği yetkililerle işbirliği yapmaya hazırdır ve Amerikan yargı sisteminin bağımsızlığına ve adaletin güvenmektedir.”

Muhabir: Jonas Hunter – New York | UkraynaHaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]