Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da Bağımsızlık Bayramı ekonomik krizin gölgesinde geçti

Ukrayna’nın, Sovyetler Birliği’nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesinin 20’inci yılı coşku ile kutlanıyor. Kutlamaların merkezi başkent Kiev’inin merkezindeki Bağımsızlık Meydanı ve meşhur Kreşçatik Caddesi oldu.

Bu yıl ekonomik kriz nedeniyle askeri geçit yapılmadı. Askeri geçit töreni için harcanacak kaynak ise sosyal harcamalara ayrıldı.

Önceki yıllarda askeri geçidin yapıldığı alan ise gençlere ve gösteri sahnelerine bırakıldı. Gençlerin ekstrem sporlar yaptığı alanda çeşitli guruplarda dans ve şovlarıyla bayrama renk kattı. Panayır alanına dönen caddede; borusuz akan musluk, heykelden ressam oldukça ilgi görürken duvar resimciler ise ilk defa polis korkusu olmadan diledikleri gibi sanatlarını icra etti.

Çok sayıda açılan tezgâhlarda elişi göz nuruyla dikilen geleneksel elbiselerin yanı sıra hediyelik eşya satışı da yapıldı. Bağımsızlık bayramını hediyelik eşya satışı yaparak geçiren Lena Orehava adlı bayan Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptığı açılamada, “Çok güzel bir bayram. Bir sürü insan var. Ortamı çok beğendim. Hava da çok güzel hele bir de benden alış veriş yaparlarsa daha da güzel geçiyor bayram. Sattığımız ürünler Çin malı değil. Bizim ürünlerimizin hepsi usta ellerden çıkıyor. Bayram yerine gelenlerde evlerine ilginç ve birbirinden orijinal hediyelik eşyalar alıp gidebiliyor.” dedi.

Caddede çeşitli çizgi kahramanların yanı sıra çakma atla gezen süvaride vatandaşlardan oldukça yoğun ilgi gördü.

Bağımsızlık Meydanı’nda gezen bir aile Cihan’a, “Burada gezmeyi çok beğeniyoruz. Çok muhteşem bir hava var. Kreşçatik Caddesi’ni bir baştan bu başa gezdik. Neşeli bir ortam var. Bizim milli bayramımız çocuklarımızda çok beğendi” diye konuştu.

Bayram öncesinde Research&Branding Group adlı şirketin yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre Ukraynalıların yüzde 76’sı ülkesinin tamamen bağımsız olduğuna inanmıyor. Katılımcıların sadece yüzde 24’ü Ukrayna’yı gerçekten bağımsız devlet olarak saydığını söyledi.

Bundan tam 20 yıl önce 1991 yılında yapılan referandum da Ukraynalıların yüzde 90’nı ülkesinin Sovyetlerden ayrılarak bağımsız olmasından yana oyunu kullanmıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]