Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Fenerbahçe’nin gündemi

Basketbol: Formanın hakkını verenler ve verdirenler

Fenerbahçe basketbol takımı Avrupa Ligi (Euro League) finalinde destan yazarak 23 sayı farktan geri gelerek kupaya uzanıyordu. Lakin adını bile anarak prim yaptırmayacağımız bir hakem adeta kupayı gasp etmiş ve CSKA Moskova’nın milyarder petrol zengini mafyalarına hediye etmiştir. Düşünün ki son periyotta tarihe geçen geri dönüşü gerçekleştiren ve son saniyelere 2 sayı önde giren Fenerbahçe kupanın bir kulbundan tutmuştu. Lakin malum hakem hücum eden Teodosiç’in net topla yürümesini görmezden gelip maçı uzatmaya götüren “hileli baskete” izin verdi. Aynı hakem maçın kırılma anı olacak Fenerbahçe hücumunda Sloukas’ın adeta futbol faulü ile yere indirilmesine bile ayakla müdahale çaldı. Saha kenarından Fenerbahçe’li basketbolcu Kalinic’e fiziki müdahalede bulunan Rus Petrol Şirketi Ceo’sunu salon dışına atıp teknik faul çalmadı…

Fenerbahçe basketbol takımının çalınan şampiyonluğu sonrası koç Obradoviç’in “Biz şampiyonluğu hak ettik. Ancak bir kişi bizim şampiyon olmamızı istemedi. Anlaşıldı mı?” sözleri durumu çok iyi anlatıyordu. Anlamamak zor değildi tabiki; Malum hakem “petrol şirketi sahibi mafyanın istediği yönde kararlar verdi.”

Diğer yanda Yunan basınında ise tüm bu tabloyu özetleyen karikatür çizimi yer almış:

Yinede formanın hakkını veren oyuncular ve formanın hakkını verdiren koç Obradoviç’e sonsuz teşekkür ederek helal olsun demek boynumuzun borcudur.

Futbol: Forma kendisine büyük gelenler

Fenerbahçe futbol takımı tarihinin en geniş imkanlı, en derin, en pahalı ve güçlü kadrosunu kurarak girdi sezona. Camia bir anda enerji yüklemesi yaptı. Taraftar, sportif direktör olarak göreve getirilen ve iş bitiriciliği ile yıldız transferleri kulübe kazandıran Terraneo’nun takımın başına getirdiği Vitor Pareira’nın “hücum oynayacağız” güzellemeleri ile  oldukça yüksek bir özgüven ile giriş yaptı sezona. Kağıt üzerinde ligin en iyi savunma bekleri, stoperleri, kanat oyuncuları ve forvetleri olan Fenerbahçe, bence özellikle Sow’un ayrılması ve yerinin doldurulamaması ile Pareira’yı değişikliğe götürdü. Nitekim Pareira da yaptığı açıklamalarda ligi daha iyi tanıdığını ve Sow’un gidişinin planlarını bozduğundan yakınarak görevde kalmak istediğini belirtmekten kendisini alamadı. Açık söylemek gerekirse Pareira giden şampiyonluğun tek sorumlusu diyemem, ancak yönetimden sonra en büyük sorumlusudur. İyi şeyler yapmıştır fakat eksileri artısına göre daha ağır bastığı için şampiyonluk gitmiştir.

  1. Pareira ligi daha iyi tanıdığını ikna etmesine rağmen Souza ve Mehmet Topal’lı iki ön libero tercihi takımı sezon boyu merkez oyunundan mahrum bırakmıştır.
  2. Diego ve Ozan’ın yanlış biçimde oynatılması da orta sahanın hızlı oynama ve hücumda üretme yetisini köreltmiştir.
  3. Önce Persie ardından da Fernandao krizlerini yönetememiş, bu durumun saha içine yansımasına engel olamayarak takımın skor kısırlığı çıtasını yükseltmiştir.
  4. Oyun içi taktik hamleler ve değişikliklerinde oldukça kötü bir hoca performansı göstermiş ve adeta kolay kazanabileceği maçları bile koparamadığı için kritik puan kayıpları yaşatmıştır.
  5. Bursaspor, Galatasaray, Osmanlıspor, Başakşehir, Konyaspor, Akhisar ve Antalya gibi ilk on içinde yer alan, biraz kalbur üstü futbol oynayan,zorluk derecesi yüksek final maçlarının hiç birisini kazanamamış ve büyük hoca vasfının yetersiz olduğunu göstermiştir.
  6. En önemlisi ise sezon başında tabiri caizse gereksiz derecede fazla cesur şablonundan, gereksiz derecede korkak şablona geçerek savunma-hücum dengesini sağlayamamıştır.

Yazamadığımız bir çok alt ve yan etkenin yanında bu saha içi ve dışı temel etkenlerde iyi yönetim gösteremeyen Pareira sınıfı geçememiş ve takımını şampiyonluktan etmiştir.

Dün oynanan Gençlerbirliği maçının da bu sebeple değerlendirmeye değer bir yanı yoktur. Şimdiki tartışma hangi hoca ile sezona girileceği yönünde olacaktır. Açıkçası bu yönetim tarzı ile hocalar gelse de istediklerini tam ortaya koyamazlar. O yüzden bunu aşabilecek Löw, Pellegrini ve Lucescu dışında vasat bir hoca gelecekse Pareira ile devam edilsin yeridir…

@serhat5407 | SERHAT KILIÇ – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]