Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[LİNK VİDEO] Rusya ve Ukrayna arasında gaz ve peynirden sonra film krizi

Ukrayna Kültür Bakanlığı, yönetmenliğini Canik Fayziyev’in yaptığı “Ağustosun Sekizi”  adlı Rus filminin ülke çapında gösterimini yasakladı.

Bu karar, milliyetçi sivil toplum örgütü “Svoboda” tarafından Kültür Bakanlığına yapılan başvuru sonunda alındı. Svoboda taraftarları böyle bir başvuruyu, filmin toplumlar arası düşmanlığı körükleyeceği için yaptıklarını söyledi.

Svoboda temsilcisi A. Mohnik, “Şu anda Azerbaycan ve Moldova’da yasaklanmış olan filmin amacı, Rusya’nın Gürcistan’a saldırısı ve topraklarını işgal girişimi, genel olarak da Rus emperyalizmi konusunda toplumların bilincini manipüle etmek” dedi.

“Ağustosun Sekizi” filmi, Rusya ve Gürcistan’ın karşı karşıya geldiği Güney Osetya’daki sıcak olayları ve olayların merkezinde kalan bir kadının ve onun 7 yaşındaki oğlunun yaşadıklarını anlatıyor.

Yönetmen Fayziyev ise olan bitenin tamamen siyasi oyunlardan ibaret olduğunu ve filmin, Gürcü halkına büyük saygı içinde çekildiğini söyledi.

Fakat Ukrayna Kültür Bakanlığı yetkilileri, filmdeki bazı sahnelerin toplumlar arasında düşmanlığı körükleyebileceği kanısına vararak, filmin Ukrayna’da gösterimini yasakladı.

Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız!

 

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]