Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
İş Dünyası

[3/ YÜZDE 20 UKRAYNALI ÜYE] TUİD’in devam dediği başkanı Burak Pehlivan’ın 10 yıl önceki vaatleri

Ukrayna'da faaliyet gösteren Türk işadamları derneğinde 2011 yılı başlarında başkan seçilmişti. Yeni başkan seçimi uzun süre devam propaganda süreci sonucunda bir oy farkla seçilmişti. O dönemde Reform Hareketi lideri Burak Pehlivan bir çok vaatte bulunmuştu işte o vaatlerin 3. bölümü…

Ukrayna’daki çok sayıdaki Türk sivil toplum kuruluşlarından birisi olan, Uluslararası Türk-Ukrayna İşadamları Derneği’nin (TUİD) başkanlığına yeniden seçilen, Burak Pehlivan’nın 10 yıl önceki seçim vaatleri yazı dizisine 3. bölüm ile devam ediyoruz.

TUİD HAKKINDAKİ DİĞER HABERLERİMİZ…

Basın mensubu olarak o dönem aktif bir şekilde desteklediğimiz; maceraperest, hayalperest profesyonellerden oluşan “profesyonel” Burak Pehlivan liderliğinde “Reform Hareketi” geçtiğimiz yaklaşık 10 yıllık yönetiminde vaatlerinin ne kadarını hayata geçirmiş neler vaat etmiş birlikte bakalım:

“BİRİNCİ YILIMIZDA 7 TEMSİLCİLİK AÇACAĞIZ”

TUID’in mevcutta Kiev merkezin yanı sıra 4 ayrı temsilciliği bulunmakta ve şube temsilcileri bulundukları bölgedeki üyelerin oyları ile seçilerek yönetime gelmektedirler. Mevcutta Odesa, Harkov, Simferepol ve Himeniltskiy’de bulunan şubelerin yanı sıra 2 ayrı bölgede daha TUID temsilciliklerini yönetimimizn ilk 6 ayında açacağız. Bu sayede TUID merkez dışında  Ukrayna’nın 6 yerinde daha temsilciliklerimiz olacak. Yönetimizin birinci yılı sonuçlanmadan ise 7. TUID temsilciliğini hizmete alacağız.

“TÜZÜK DEĞİŞECEK”

Dernek Tüzüğü, tüzük değişikliği için oy kullanma hakkı olan üyelerin 2/3’nün Genel Kurul’da bulunma zorunluluğunu emrediyor. TUID’in mevcut durumuna uygun, katılımcı, çoğulcu ve dinamik bir tüzük oluşturulması için geniş tabanlı uzlaşma gerekmektedir. Seçimlerden hemen sonra oluşturulacak tüzük komisyonu, arzu eden tüm üyelerimizin aktif katılımıyla tüzükte gereken tadilatları yapacaktır. Bu doğrultuda 3 ay içerisinde tüzük değişikliği gündemi ile olağanüstü genel kurul çağrısı yönetimimiz tarafından üyelere yapılacaktır. Üyelerin antat kalması durumunda tüzükte Türk işadamlarının beklentileri doğrultusunda ihtiyaç duyulan değişiklikler yapılacaktır.

“ÜYELERİMİZİN YÜZDE 20’Sİ UKRAYNALI OLACAK”

Biz sözde değil özde Ukraynalı üye’ye inanıyoruz. Ne yazk ki Ukraynalı üye sayımız tüm üyelerimizin yüzde 5-6 seviyesinde kalmıştır. Türk Ukrayna İşadamları Derneği’nde birinci yıl TC pasaportu taşımayan üye sayısını yüzde 15’e, ikinci yıl ise yüzde 20’ye çıkarmayı planlamaktayız. Programımızın ilk bölümünde açıklamış olduğumuz, TUID üye tabanının genişletilmesi konusunda yalnız Türk firmaları ile değil, çalıştığımız, iş yaptığımız Ukrayna firmaları ile de temasa geçilecek, bunun yanı sıra global ölçekte iş yapan uluslar arası firmalar TUID’e davet edilecektir. Bu sayede hem TUID’in üye sayısında ciddi bir artış sağlanmış olacak hem de bu firmalar ile birlikte TUID’in gücü ve prestiji daha artacaktır.

“ULUSLARARASI FİRMALAR ÜYE OLACAK”

Özellikle uluslararası ölçekte iş yapan büyük firmalar bağış makbuzu ile değil iç muhasebeleri gereği  fatura kesilmesi suretiyle TUID’e üye olmak ve aidatlarını ödemek istemektedirler. Bu imkan sağlanamadığı için derneğe üye olmak istediği halde üye olamayan, derneğe güç katacak firmalar vardır. 3. Maddede belirttiğimiz firmaların ortak beklentisi EBA ve ACC’de olduğu gibi böyle bir seçeneğin sunulmasıdır. Bu firmaları kazanmak adına ülkenin hukuki ve muhasebesel prosedürü dikkate alınarak gerekli çözüm üretilecektir.

“HER YIL KARŞILIKLI BASIN GEZİLERİ OLACAK”

Derneğin Ukrayna ve Türkiye makamları nezdinde tanıtımı için bir tanıtım bütçesi oluşturulacaktır. Bu konuda Ukraynalı ve Türk basın mensupları ile koordineli hareket edilecek, Türkiye’nin önde gelen ekonomi muhabirlerinin Ukrayna’da küçük gruplar halinde, Ukraynalı basın mensuplarının ise Türkiye’de gezilere davet edilmesi vasıtasıyla, TUID’in her iki ülkede tanıtımına ön ayak olunacaktır. Bu sayede  TUID’in haberleri ilgili basın kuruluşlarında yayımlanacaktır. Yönetimimizde her yıl iki ülke arasında karşılıklı bir basın gezisi planlanmaktadır.

“TUİD KAYNAKLI BİLGİLER…”

TUID Web Sitesi ve TUID TV’ye ek olarak facebook, twitter gibi çağdaş sosyal paylaşım siteleri etkin bir biçimde kullanılacak, TUID kaynaklı haber ve bilgilerin daha çok kişi ve kuruma ulaşması için çaba sarfedilecektir.

“SMS İLE SEKTÖRLERİ BİLGİLENDİRECEĞİZ”

Ukrayna içi ve dışından derneğe gelen taleplere ilişkin, sektörel olarak sınıflandıracağımz üyelere, talep hangi sektörle ilgiliyse güncel olarak SMS ile bilgilendirme yapılacaktır. Bu sayede talep ve arz  hızla buluşturulacaktır.

“FAALİYET RAPORLARI 3 AYDA BİR PAYLAŞILACAK”

Şeffaflık gereği derneğin faaliyet raporları her 3 ayda bir üyeler ile paylaşılacaktır. Üyeler yapılan faaliyetlerin ve taahhütlerdeki gerçekleşme oranını takip etmek için, bir sonraki seçim dönemine kadar beklemeyecektir.

BİZİM 10 YILDIR CEVAPSIZ KALAN SORULARIMIZIN 3 BÖLÜMÜ:

Evet, 10 yıldır görevde olan Pehlivan, ilk yılında 7. temsilciliğimizi açacağız demişti. Acaba şu anda kaç temsilciliği var?

Tüzükte ne gibi değişiklikler yapıldı?

TUİD’in Ukraynalı üyesi sayısı yüzde 20’ye çıktı mı?

Yurtdışında olduğu halde TUİD’e olan kaç uluslar arası firma var?

Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde karşılıklı 20 defa ekonomi muhabirleri gezileri gerçekleşti mi?

TUİD kaynaklı bilgiler deniliyor ancak, TUİD kendi derneğinden haber vermekten aciz, ne üye yapısı, ne üyelerin sektörleri, ne de temsilcilik bilgileri mevcut sitesinde kendisinden başka her konuda malumat var sitesinde. TUİD’in yapısı hakkında bilgiler olacak mı?

SMS ile çalıştığı sektöre ilişkin bilgilendirme yapılan iş insanı var mı?

Çeyrek dönemlerde faaliyet raporları paylaşıldı mı?

Birinci bölüm için tıklayınız.

[2/TUİD TV] TUİD’in “reform hareketi” lideri Burak Pehlivan’ın vaatleri

İkinci bölüm için tıklayınız.

[2/TUİD TV] TUİD’in “reform hareketi” lideri Burak Pehlivan’ın vaatleri

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]