Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da gollü beraberlik yeter

Şampiyonlar Ligi, devamlılık ligidir. En iyi organize olan, en iyi organize olmayı en uzun sürdüren mayıs ayında kupayı kaldırır. Son 10 yılda bu devamlılık sezondan periyoda evrildi.

Yani 3-5-6 yıllık periyotlar yakalayan kadrolar, sürekli bu ligin lokomotif vagonları oldular. Kas hafızası yaptılar. Üst düzey zihin haritası çizdiler. Bu yönüyle bakıldığında Türkiye ligi takımları iki açıdan da zor bir parkurda buluyor kendisini. Bu denklemde direkt katılan için gruptan çıkma şansı, elemelerden gruba kalma şansından daha fazla. Çünkü hazırlanmak için daha çok zamana sahip oluyor. Üstelik eleme stresiyle de yüzleşmek zorunda olmuyor. Kabul edilmeli ki, iki eleme turunda başarılı olup grup aşamasına çıkmak büyük icraat.

Katılım devamlılığı ve sistem sahibi olması açısından Avrupa ritmi yüksek bir Shakhtar karşısında Fenerbahçe’nin bocalaması çok yeni bir takım oluşuyla açıklanabilir. Açıkçası şöyle diyelim, eğer elemeleri oynayarak lige girecekseniz geride kalan en az iki yılda belirgin bir iskelet kadro ve oyun yapısını ezberlemiş olmanız gerekiyor. Bu ligi hızlı bir kurguyla kotarmak için şanstan da ötesine ihtiyacınız var.

Fenerbahçe üç günde bir yaptığı hazırlık maçlarındaki keskin hücum gücünü karşısındaki daha hazır ve güçlü bir takım karşısında gösteremedi. Bir bakıma gerçek ilk testinde terledi. Bocaladı.

Hazırlık maçlarının en belirgin özelliği olan geriye hızlı atılan toplara reaksiyon verme zaafı ilk yarıda kendini gösterdi. Arkaya atılan birkaç topu Shakhtar değerlendiremedi. Volkan, yine bir Avrupa maçında takımın sigortacısıydı. Nani’nin ortasında Fernandao’nun kafa vuruşu golle sonuçlansa diye niyetlenebilirsiniz ama top şansı öyle olsaydı Shakhtar’ın 4 gollük pozisyonundan 3’ü de heba olmazdı cevabıyla karşılaşırsınız.

Özetle daha erken sezon açılışı yapmış, uzun süredir aynı hoca ile birlikte oynama pratiği olan oyunculardan oluşan Shakhtar Donetsk mukayese düzleminin öteki tarafındaki Fenerbahçe’ye karşı hiç zorlanmadı.

Fenerbahçe sahanın hiçbir yerinde ezberlenmiş bir organizasyon mahareti sergileyemedi. Shakhtar ise hücum bölgesinde konsantre olmaktan uzak sağlamcı bir Lucescu takımı özelliğine bürünmüşçesine karşılamadı konsantreydi.

Rumen hoca, ilk raundu stratejisiyle istediği sonuçla aldı. Fenerbahçe’nin ikinci maça kadar az bir süresi var. Orada skor bir gollü beraberlikle işi bitirebilir ama bu oyunu geliştirmesi lazım.

Sezonun ilk resmi maçı olması nedeniyle tek tek oyuncu performanslarına takılmadan ikinci maça bakalım.

Bakalım Pereira nasıl ve hangi hızda şekillendirecek Fenerbahçe’yi…

OKAY KARACAN | ZAMAN – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]