Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin, Lavrov ile ABD’ye iletilecek Ukrayna önerisini görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Soçi’de yaptığı görüşmede Ukrayna krizinin çözümü ile ilgili ABD’ye iletilmesi planlanan öneriyi ele aldı.

Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Rusya’ya bağlanması için 16 Mart’ta yapılması planlanan referandum nedeni ile Rusya ve Batılı ülkeler arasında tansiyon giderek yükseliyor. Rusya bölgede bulunan aseri üslerini güçlendirirken, ABD bölgeye savaş gemilerini gönderiyor, NATO uçakları Romanya ve Polonya başta olmak üzere bölgede gözlem uçuşlarına başlayacak.

Ukrayna krizinin çözümü için Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’i Moskova’ya davet etmişti. Kerry ise telefonla Lavrov’u arayarak ziyareti erteledi. Lavrov, Putin’le görüşmesinde Kerry’nin ziyareti ertelediği bilgisini verdi.

Rus basınında yer alan haberlere göre Kerry, Kremlin’in Ukrayna krizinde ciddi adımlar atmaya yanaşmaması nedeni ile ertelediği iddia ediliyor. Washington, Moskova’dan Kiev yönetimini tanımasını ve Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki askeri varlığını sona erdirmesini istiyor.

Lavrov’un açıklamalarına göre, Ukrayna’da yaşanan derin devlet krizini normalleştirmek için Rusya, ABD’ye bazı öneriler hazırladı. Rusya çözüm için Batılı meslektaşları ile bir haftadır görüşmeleri sürdürdüğü bilgisini veren Lavrov, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya ve AB temsilcileri ile konuyu ele aldıklarını, ABD ile yapılacak ortak çözüm arayışına tam destek verdiklerini ifade etti.

ABD’nin taslak önerisini Moskova’ya ilettiği bilgisini veren Lavrov, “Biz bunun üzerine çalıştık. Samimi olmak gerekirse, bu bağlamda bir çok soru işareti var.” dedi.

Putin problemin tün unsurların detaylı bir şekilde ele alınmasını önerdi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]