Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Tarım-İş Sendikası, 4 günde Kiev’de 28.500 dolar harcadı

550 bin dolarlık yurtdışı harcırahı! Tarım-İş Sendikası’nın son dört yılda 47 yurtdışı gezisi düzenlediği ortaya çıktı. Aydınlık’a ulaşan dökümlere göre, işçi aidatlarıyla oluşan sendika kasasından bu geziler için yaklaşık 550 bin dolar harcandı.

Tarım-İş Sendikası, gece hayatıyla meşhur Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 2-6 Kasım 2018 günleri arasında yaptıkları toplantıda 19 kişiye yarım harcırah 28.500 ödediği bildirildi.

Ancak 441 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla geziye katılanların konaklama, ulaşım ve iaşe masrafları ile toplantıya ilişkin diğer masrafları Tarım-İş tarafından karşılandı. Bu geziye katılanlara ödenen yarım harcırahın toplamı ise 28.500 doları buldu.

Tarım-İş Sendikası, 47 yurtdışı gezisi düzenlediği ortaya çıktı. Aydınlık’a ulaşan dökümlere göre, işçi aidatlarıyla oluşan sendika kasasından bu geziler için yaklaşık 550 bin dolar harcandı.

Bu gezilerin 16’sı KKTC’ye, 11’i Belçika’ya yapıldı. Türkiye’de bulunan bir sendikanın başkanlar kurulunu yurtdışında toplaması gözlerden kaçmadı

Aydınlık, Türkiye Orman Topraksu Tarım ve Tarım Sanayi İşçileri Sendikası (Tarım-İş) Sendikası genel merkez ve şube yöneticilerinin 2015-2018 dönemine ait yurtdışı gezilerinin dökümüne ulaştı. Tarım-İş Sendikası son dört yılda 47 yurtdışı gezisi düzenledi. Yurtdışına yapılan bu gezilerin Tarım-İş Sendikası’na toplam maliyeti yol (uçak) giderlerinden, sendikanın üstlendiği bazı harcamalardan ve ayrıca harcırahlardan oluştu. Uçak giderlerinin toplam miktarı bilinmiyor. Ancak harcırahların ve sendika tarafından üstlenilen giderlerin Tarım-İş’e toplam maliyeti yaklaşık 550 bin dolar oldu. Dolar kurunun 5 lira 49 kuruş olduğunu göz önüne alırsak maliyetin TL üzerinden karşılığının 3 milyon 19 bin 500 liraya denk gelmesi dikkat çekti.

Bu yurtdışı gezilerinin 16’sı Casinolarıyla ünlü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yapıldı. KKTC gezileri 2015 yılında bir kez, 2016 yılında iki kez, 2017 yılında beş kez ve 2018 yılında da sekiz kez oldu. Tarım-İş yöneticilerinin en fazla ziyaret ettiği ikinci ülke ise Belçika oldu. Bu ülkeye de 11 kez gidildi. Tarım-İş yöneticilerinin 47 yurtdışı gezisinin 4’ü üç gün, 16’sı dört gün, 22’si beş gün, üçü altı gün ve ikisi de yedi gün sürdü. Bu gezilerin beşine 18 kişi, birine 19 kişi ve birine 15 kişi katıldı. Diğer gezilere katılanlar ise iki ile yedi arasında değişti.

Tarım-İş’te bir kişinin yurtdışı harcırahı 2015 yılında 694 dolar, 2016 yılında 710 dolar, 2017 yılında 725 dolar ve 2018 yılında 600 dolar idi. Yurtdışına gidenlere, eğer gittikleri ülkede otel ve yemek paraları ev sahibi ülke sendikası veya Tarım-İş tarafından karşılandığında, yarım harcırah ödendi.

Örneğin, 11-14 Nisan 2018 günleri İtalya’ya giden dört kişi tam harcırah aldı.

TÜRK SENDİKASININ TOPLANTISI YURTDIŞINDA!

Yurtdışı gezilerinin bir bölümünün sendikal amaçlı olmadığı ileri sürüldü. Sendikanın 2015’ten bu yana çıkardığı dergilere ve resmi sitesine baktığımızda sadece üç yurtdışı gezisinin haberinin yayımlandığını gördük. Diğer 44 geziyle ilgili bilgilerin neden yer almadığını bilmiyoruz. Ayrıca Türkiye’de bulunan bir sendikanın Başkanlar Kurulu’nu yurtdışında yapmasına anlam verilemedi.

Yurtdışı gezilerinin dökümlerinin, Ankara’da 5-6 Ocak günleri toplanacak Tarım-İş Sendikası’nın 20. Olağan Genel Kurulu’nda nasıl değerlendirileceği merak konusu oldu.

Kaynak: Aydınlık

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]