Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Uçak yolcularından sözler: Burdan sadece Trabzonlular mı geçiyor?

Atatürk Havalimanı ile buradaki havayolu şirketlerindeki görevliler ile bazı vatandaşlar arasındaki konuşmalar fıkraları aratmıyor. “Bizans class koltuk istiyorum”, “Taksim’deki havalimanının telefonunu alabilir miyim?”, “Bant kaydı mı yoksa canlı mı konuşuyorsunuz?”, “Yer yoksa yedek kulübesine kaydedin?”, “Beni almadan nereye gidiyorsunuz?”, “Bari röntgen cihazından geçirin iç organlarımızı da görürsünüz?” gibi diyaloglar işitenleri güldürüyor.

Yolcu ve ya yakınları ile yaşanan komik konuşmalar, havalimanı personel arasında dilden dile dolaşıp neşe kaynağı oluyor.

Havacılık sektöründeki gelişmeye paralel uçakla seyahat eden insan sayısının artmasıyla yoğun olarak kullanılan Atatürk Havalimanı’nda ilginç anlara sahne oluyor.

Uçağa biniş kapısı üzerinde reklam için konmuş kemençe resmini gören bir kişinin görevliye, “Bu kapıdan sadece Trabzonlular mı geçiyor?”, aynı uçakla seyahat eden kişinin diğerine “Yolculuk nereye hemşehrim?”, santrali arayan sahsın, “Canlı mı bant kaydı mısınız?”, uçaktaki bir yolcunun hostesten “Havalandırma yetersiz pencere açabilir misiniz?” sözleri hem güldürüp hem de düşündürüyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın adını Semiha Yankı diye telaffuz edenlerin yanı sıra Yeşilköy için Atatürk Havayolları diyen kişiler bile bulunuyor. Uçağa yaklaşık 30 ile 45 dakika önce binmesi gerektiğini bilmeyen çok sayıda yolcu da otobüs terminalindeki gibi sanıp görevlilere, “Beni almadan nereye gidiyorsunuz?” gibi sitemde bulunuyor.

Güvenlik noktasından geçişte sorun yaşayan kimi yolcuların da görevlilerle tartışma esnasında sinirlenip, “Donumu da çıkartayım mı?”, “Bari röntgen cihazından geçirin iç organlarımızı da görürsünüz” demesi vatandaşların pratik zekasını gösteriyor. Hatta x ray cihazından geçtiği halde sinyal veren bir kişi de sinirlenip bavulların geçirildiği bölüme girip karşıya geçince “İşte bavul gibi geçtim, oldu mu?” demişti.

Havalimanı yetkilileri, komik diyalogların genellikle ilk kez uçağa binen yada havalimanına gelen kişilerle yaşandığını ifade etti.

Cihan – ÖZEL

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]