Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukrayna’da muhalefet Çin’deki Cumhurbaşkanı’nı köşkte aradı

Ukrayna Hükümeti’nin Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık anlaşması sürecini askıya alması akabinde Ukrayna Cumhurbaşkanlığı binasını ablukaya alan muhalifler, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Çin ziyaretini fırsat bilip Cumhurbaşkanlığı Köşkünü işgal etti.

Cumhurbaşkanlığı Köşkünü davetsiz ziyaret eden; Muhalefet liderlerinden Değişim Cephesi (Front Zmin) Lideri Arseniy Yatsenük, aşırı milliyetçi olarak bilinen Özgürlük (Svoboda) Hareketi Lideri Oleg Tyagnıbok ve Reform için Ukrayna Demokratik Birliği (UDAR-‘darbe’) Lideri dünya ünlü boksör Vitaliy Kliçko boş köşkte Yanukoviç’i aradı.

Ukrayna Milletvekili olan muhalif liderler dokunulmazlık yetkilileriyle polis kordonunu aştı. Cumhurbaşkanlığı binasına gelen Arseniy Yatsenük, burada Cumhurbaşkanlığı Muhafızlarına kapıyı açtırtarak içeriye girdi. Köşkün kapsında, binanın tamirat çalışmaları nedeniyle kapalı olduğu yazması da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Çin’de olması hasebiyle yetkililerin bulunmadığı köşkte ısrarla Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç’i aradığını belirten Yatsenük binanın diğer katlarını da gezdi.
Sesleri silinmiş olarak servislenen görüntüde Yatsenük ve Cumhurbaşkanlığı Muhafızları arasında geçen konuşmalar duyulmuyor.

Muhafızların ‘Cumhurbaşkanı Yok’ demelerine aldırış etmeyen ve Yanukoviç’in makamına kadar çıkan Yatsenük’e daha sonra Darbe Partisi lideri dünya ünlü boksör Vitaliy Kliçko da eşlik etti. Binada bir müddet duran liderler daha sonra köşkün dışında kolluk kuvvetlerinin aldığı güvenlik önlemlerini yerinde inceledi.

Muhalif liderler daha sonra polis kordonu arkasında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Ülkede siyasi ve iktisadi meseleler varken Yanukoviç’in Çin’de olmasını eleştiren, Yatsenük barışçı eylemlerinin Cumhurbaşkanı Yanukoviç istifa edene ve hükümet düşene kadar devam edeceğini söyledi.

Yerel mahkeme Cumhurbaşkanlığı İdaresi Binası’nın bulunduğu Bankova Caddesi’nde her tülü eylem ve gösteriyi iki ay süreyle yasaklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı binasına çıkan bütün yollar sayıları 20 bini bulan AB yanlısı protestocu tarafından tutuluyor.

Öte yandan Yanukoviç’in, eleştirilerin odağındaki planlı Çin ziyaretinde temaslarını sürdürüyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]