Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO] Gümrüklerde oy verme bilmeceye döndü

Yüksek Seçim Kurulu’nun ( YSK) seçim takvimine göre 10 Mayıs’tan bu yana Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı 2 milyon 568 bin 977 seçmenin 25 gümrük kapısında oy verme işlemi devam ediyor.
Ancak belirlenen gümrük noktaları dışından oy kullanamadan Türkiye’ye giriş yapan gurbetçilerin, YSK’nın tartışmalı kararıyla oy verememeleri mağduriyetlere sebep oluyor.

Türkiye’de kara ve deniz sınır kapıları dışında uluslararası statüde uçuş yapılan 12 havalimanı ile yurtiçi uçuş ağırlıklı 32 havaalanı mevcut. Gurbetçiler 10 Mayıs’tan bu yana; Gürbulak, Sarp, Kapıkule, Habur, İpsala, Hamzabeyli, Cilvegözü, Dereköy Karayolu gümrük kapıları ile Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Dalaman, Bodrum-Milas-Güllük, Samsun, Trabzon Hava Limanı gümrük kapıları ve Kuşadası, Çeşme Deniz Limanı gümrük kapılarında 24 saat oy kullanıyor.

YSK’nın listesinde yer almayan noktalardan Türkiye’ye giriş yapan vatandaşlar, Yurtdışı Seçmen kaydı olsa bile 12 Haziran’dan önce yurtdışına çıkış yapmadıkları takdirde gümrük kapılarına gelip oy kullanamıyor.

Garip uygulama gurbetçilerin yanı sıra YSK yetkilileri ve sandık görevlilerinin de kafalarını karıştırmış durumda.

OY KULLANMADAN ÇIKAN TEKRAR GÜMRÜKLÜ ALANA GİREMEZ
Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş katı gümrük noktasına oy kullanmadan ülkeye giriş yapan gurbetçilerin, gümrüklü bölgeye geçip ol kullanamayacaklarını belirten bir uyarı levhası kondu.
Gümrükte oy kullanma şartları belirtilen levhada şu maddeler bulunuyor: “Türk pasaportunu ibraz etmek, Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmak, 10 Mayıs 2011’den itibaren yurtdışından gelip yurtdışına çıkmak.”

Seçmenleri mağdur eden asıl not ise levhanın en altında; “Oyunu kullanmadan gümrüklü alanı terk eden yolcu tekrar gümrüklü alana girerek oyunu kullanamaz.” ifadesiyle yer alıyor.
(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]