Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da maden patlaması: Bölgedeki binaların çöktüğü belirtiliyor

Ukrayna’nın Dnipropetrovsk Böllgesi’ndeki Krivoy Rog Şehri’ndeki Orcanikidze adlı madende sabah saatlerinde bir patlama gerçekleşti.

Görgü tanıkları patlamanın etkisiyle madenin bulunduğu bölgedeki yerleşim alanın yarısınından bir çok binanının çöktüğünü bildirdi. Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanlığı patlamayı doğrularken, olayın detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Başkent Kiev’in 400 kilometre güneyinde Krivoy Rog şehrindeki madende sabah saat 07.00 sıralarında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin olduğu tahmin ediliyor. Resmi makamlardan ölüler ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Şehir sakinleri patlamayı deprem zannederken, şehrin üzerinde bir duman tabakasının da görüldüğü gelen bilgiler arasında.

Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ilk tespitlerde ölü ya da yaralı olmadığı belirterek, patlamanın etkisi ile 3 hektar alan toprağın 10 metre kadar çöktüğünü bildirdi.

Öte yandan bölgedeki doğalgaz boru hattının da zarar gördüğü ve bazı yerleşim bölgelerine doğal gaz verilmediği bildirildi.

Patlama ile ilgili kriz masası oluşturuldu ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

 

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]