Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Diyarbakır’da trafik kazası: 25 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır’da çalışma yürütülen yolda şerit ihlali ve aşırı hız sebebiyle tuğla yüklü TIR ile yolcu midibüsü kafa kafaya çarpıştı. Katliam gibi kaza Diyarbakır-Batman karayolunun 18. kilometresinde bir TIR’ın şerit ihlali yapması sonucu yaşandı. Diyarbakır’dan Siirt’e yolcu taşıyan midibüsün içindeki yolculardan 25’i hayatını kaybederken 16 kişi de yaralandı.

Türkiye, dün Diyarbakır’dan gelen trafik kazası haberiyle sarsıldı. Duble yol çalışması sebebiyle tek yönlü geçişe izin verilen Bismil ile Batman arasındaki Yukarı Salat mevkiinde, tuğla yüklü TIR ile Siirt’e gitmekte olan yolcu midibüsü kafa kafaya çarpıştı. TIR’ın şerit ihlali yapması sonucu yaşanan katliam gibi kazada 25 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı. Olay yerinde Siirt Valisi Musa Çolak ile birlikte incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kazaya aşırı hız ve şerit ihlalinin sebep olduğunu söyledi.

Türkiye, uzun bir süreden sonra Diyarbakır’da meydana gelen trafik kazasıyla sarsıldı. Diyarbakır-Batman karayolunda devam eden duble yol çalışmaları nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanıyordu. 2 gündür Batman ve Diyarbakır’da etkili olan sis, sürücülere zor anlar yaşatıyordu. Yetkililer, özellikle sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunmuştu. Üzücü kaza, Bismil ile Batman arasında bulunan Yukarı Salat beldesine yakın mevkide meydana geldi. Batman’dan Bismil’e tuğla taşıyan TIR, karşı yönden gelen ve Siirt’e gitmekte olan yolcu midibüsüyle kafa kafaya çarpıştı. Kaza nedeniyle olay yerinde can pazarı yaşandı. Kazada 25 kişi hayatını kaybederken 16 kişi de yaralandı. Kaza mahalline Diyarbakır’dan 15 ambulans, Batman’dan 10 ambulans ve her iki ilde bulunan hava ambulansları anında sevk edildi. Yaralılar, Bismil, Diyarbakır ve Batman’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Her iki aracın da süratli olduğu, kazadan sonraki görüntülerden ortaya çıktı.

Şerit ihlali yapan TIR’ın çekicisi ise aynı şekilde enkaz yığınına döndü. Yollara dağılan cesetler, sağlık görevlileri tarafından ceset torbalarına konularak morglara taşındı. Olay yerine gelen ölü ve yaralı yakınları ise gördükleri manzara karşısında adeta şoke oldu. Kazadan sonra yolu iki taraftan trafiğe kapatan jandarma ve polis ekipleri, 3 saate yakın bir süre çalışma yaptı. Olay yerindeki enkaz yığınları, vinçler yardımıyla yolun kenarına alındı. Yoldaki ceset parçaları ile ölenlerin özel eşyaları toplandıktan sonra iş makineleri aracılığıyla yoldaki tuğlalar temizlenerek yol trafiğe açıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kazaya aşırı hız ve şerit ihlalinin neden olduğunu söyledi. Çalışmaların devam ettiği yolda çok ciddi hız ve şerit ihlalinin yapıldığını ifade eden Toprak, “Bu bölgeyi radarlarla takip etmemize rağmen maalesef sürücüler hız kurallarına uymuyor. Bu kazayla ortaya çıktı ki, bizim trafik kurallarına uymak gibi bir zorunluluğumuz var.” dedi. Toprak, TIR şoförünün Bismil Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını, otobüs şoförünün ise hayatını kaybettiğini anlattı. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü yetkililerden alınan bilgilere göre kaza sonrası yapılan ilk incelemelerde tuğla taşıyan TIR’ın aşırı yüklü olduğu ve herhangi bir resmi tonaj ölçümünden geçmediği öğrenildi. Yetkililerin tespitlerine göre kazaya karışan 33 kişilik yolcu kapasitesi bulunan midibüste de 10 fazla yolcu olduğu tespit edildi.

Ölenlerden 22’sinin kimliği tespit edildi

Kazada ölen 25 kişiden 22’inin kimliklerinin tespit edildiği, bir bebek ile tanınamayacak durumda olan 3 kişinin kimliklerinin ise henüz belirlenemediği bildirildi. Kazada hayatını kaybedenlerin Müjdat Adsız, Süleyman Alan, Hikmet Yolbaş, Hüseyin Alpak, Recep Kurt, İbrahim Dayan, Tevfik Tekek Hacıeminoğlu, Zülküf Tosun, Mehmet Acar, Ferit Gülaydın, Celal Fidan, Nurullah Ak, Rıdvan Akaluk, Bakır Alpak, Adile Alpak, Şakir Beydoğan, Sakine Uyanık, Tevfik Turhan, Şakir Elçi, Rabia Elçi, Güli Aykut ve Yavuz Emrak olduğu öğrenildi.

Öğrencileri taşıyan otobüs kaza yaptı

Diyarbakır’da üniversite öğrencilerini taşıyan otobüs, karşı yönden gelen başka bir araçla çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı. Kaza Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne öğrenci taşıyan şehiriçi otobüsün karşı yönden gelen bir araçla çarpışması sonucu meydana geldi. Dicle Üniversitesi öğrencisi Cengiz Buluş (21) hayatını kaybetti. Otobüste bulunan Dr. Ömer Damar ile bazı öğrenciler ise yaralandı. Yaralılar Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servislerine kaldırıldı.

MEHMET ŞÜKRÜ OCAK, AHMET BEDİR, SERKAN SAĞLAM – DİYARBAKIR, SİİRT, İSTANBUL – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]