Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkmenistan ile Ukrayna arasında yeni dönem

Türkmenistan’ı ziyaret eden Ukrayna Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Andrey Klüyev, uzun vadeli ekonomik ve ticari işbirliği konusunda yeni bir anlaşma üzerinde hazırlık çalışmalarına başlamak için mutabık kaldıklarını kaydetti.

Bakan Klüyev, Aşkabat’ta Türkmenistan ile Ukrayna arasındaki hükümetlerarası ekonomik komisyon toplantısına katıldı. Klüyev ayrıca, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile de görüştü.

Klüyev, hükümetlerarası ekonomik komisyon toplantısının ilkinin 7 yıl önce yapıldığını kaydederek, kaybedilen zamanın telafi edilmesi gerektiğini belirtti. Bu süre zarfında iki ülke arasındaki ticaret hacminin önemli ölçüde küçüldüğünü söyleyen Ukraynalı bakan, 2004 yılında ticaret hacmi 4,3 milyar dolar iken, geçen yıl 359 milyon doları bulduğunu belirterek, “Türkmen tarafı ile işbirliğinin güçlendirilmesi için bütün potansiyeli kullanma konusunda anlaştık.” diye konuştu.

Konuk bakan, tekstil, halı ve gıda sektöründe işbirliği tekliflerinin hazırlanması konusunda mutabık kaldıklarını ve iki ülke ticaret ve sanayi odaları arasındaki ilişkilerin de güçlendirileceğini ifade etti.

Bakan Klüyev, Türkmen öğrencilerin yetiştirilmesine de yardımcı olmak istediklerini kaydetti. Halihazırda Ukrayna’nın üniversitelerinde 4 binin üzerinde Türkmen öğrencisinin eğitim gördüğünü belirten Klüyev, üniversiteler arası ilişkilerin de devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Klüyev ve beraberindeki heyet dün Aşkabat’ta gerçekleştirilen toplu açılış törenlerine de katıldı.

Yunus Erdoğdu – Kiev -Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]