Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu merkeze çağrıldı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Bogdan Yaremenko’nun, Kartal Timi’nin (Berkut) Avrupa Birliği yanlısı göstericilere kanlı müdahalesini kınadığı gerekçesiyle merkeze çağrıldığı bildirildi.

Bogdan Yaremenko, Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kojara’nın kendisine gönderdiği, “Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu olarak yurtdışı göreviniz sona erdi. Tüm formaliteleri tamamlayıp 7 Aralık’a kadar Ukrayna’ya geri dönmenizi rica ederim.” ifadesi yazılı mektubunu Facebook hesabında yayınladı.

Yaremenko’nun merkeze çekildiği bilgisini doğrulayan Ukrayna Dışişleri kaynakları, olayın gerekçesi hakkında bilgi vermedi. Bakan Kojara, Yaremenko’yu daha önce görevi suiistimal ve kamu görevlisi yeminini çiğnemekle suçlamıştı.

Sevenleri ve ‘Euro Meydan’ protestocuları, Yaremonko’nun facebook sayfasında çok sayıda destek mesajı yayınladı. Mesajlarda, Yaremenko’nun Kiev’de polisin göstericilere sert müdahalesini kınaması üzerine görevden alınması sebebiyle duyulan üzüntü dile getirildi.

Ukrayna’da protestolar, hükümetin 21 Kasım’da AB ile ortaklık anlaşmasını askıya aldığı açıklamasının ardından başlamıştı.

Meydanda izinsiz gösteri yapan AB yanlılarına Kartal Birlikleri copla ve biber gazıyla müdahale etmiş çok sayıda eylemci yaralanmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]