Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Artvin’de Ukraynalılar kar üstünde güreş tuttu

Artvin’in Şavşat İlçesine bağlı Veliköy’de bu yıl 18’incisi düzenlenen Kar Üstü Karakucak Güreşleri yapıldı.

Şavşat Kaymakamlığı, Veliköy Muhtarlığı ve merkezi İstanbul’da bulunan Şavşat Veliköy Kültür Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa hazırlamış olduğu bu yıl 18.si düzenlenen ve kar üstünde yapılan güreşlere Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, Şavşat Kaymakam’ı Abdullah Köklü ile yaklaşık bin beşyüz kişi izledi.

Güneş altında ve kar üstünde yapılan güreşlere Artvin’deki güreşçilerin yanı sıra Gürcistan, Ukrayna, Erzurum, Sivas, Kars ve Rize’den 140 sporcu katıldı. Genç güreşçilere daha çok ilgi gösterilirken, 14 kategoride yapılan güreşlerde Sivas’tan katılan ve 120 kiloda yarışan Hanifi Çiftçi baş pehlivan unvanını aldı.

Köy Muhtarı İrfan Avcı kar üstünde yapılan güreşlerle ilgili olarak, “Tarihi asırlar öncesine dayanan bu güreşler her yıl Şavşat’ın kurtuluş tarihi ile Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılırdı. Daha sonra bu güreş etkinliğimiz ilçenin kurtuluş gününün değişmesiyle Şubat ayına alındı.” dedi.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]