Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[TABLO] EURO 2012’de Ukrayna’nın da olduğu D Grubu’nun detaylı analizi

Üç yıldızın sakatlığı ve teknik adam değişikliği, İngiltere’yi grubun mutlak favorisi olmaktan uzak tutuyor. İsveç’in en büyük avantajı da ve dezavantajı da Zlatan İbrahimoviç. Fransa, Zidane’ın futbolu bırakmasıyla dümeni bozulmuş bir gemiye döndü. Ev sahiplerinden Ukrayna’da ise tam bir kaos hakim.

Ukrayna, İsveç, Fransa ve İngiltere’nin yer aldığı D Grubu’nda kesin favori bir ülke yok. Aslında kuralar çekildiğinde bu grubun ön plana çıkan ülkesi İngiltere’ydi. Fakat teknik patron Fabio Capello’nun görevi bırakmasıyla yaşanan süreç, İngiltere’nin gücünü olumsuz etkiledi. Capello, klasik İtalyan mantığını İngilizlere monte etmeyi başarmıştı. Yani gol yememeyi öğretmişti. Roy Hodgson, tecrübeli bir teknik adam; ancak milli takımı fazla tanımıyor.

Frank Lampard, Gareth Barry ve Gary Cahill’in sakatlığından dolayı Euro 2012’de olmaması da ayrı bir dezavantaj. Lampard, lider vasıflı, takımı toparlayan bir isim. 34 yaşında olmasına rağmen fizik gücünden henüz bir şey kaybetmemişti. Gary Cahill, Chelsea’de bu sezon çok başarılı bir performans ortaya koymuştu. İngilizler, Cahill’i çok arayacak. Yine Cahill’in yerine Hodgson’un Rio Ferdinand’ı kadroya almamasını da yadırgadım. Ferdinand, tecrübesiyle mutlaka kadroda yer bulmalıydı. İngiltere’de sonucu değiştirecek isim Rooney’dir. Gol yollarında usta olan Rooney’in sinirini kontrol edememesi ise bazen takıma ve kendisine pahalıya mal oluyor. 3 oyuncunun sakatlığı ve teknik adam değişikliği, İngiltere’yi grubun mutlak favorisi olmaktan uzak tutuyor.

İSVEÇ’İN ZLATAN’A MAHRUM KALMASI DEZAVANTAJ

İsveç’in en büyük avantajı ve dezavantajı ise Zlatan İbrahimoviç. Kalitesi, sahada duruşu ve tecrübesiyle her ülkenin kadrosunda görmek istediği bir isim Zlatan. Takıma büyük katkı sağlıyor. Dezavantajı ise oyundan bazen çok çabuk düşmesi. Bir ülkenin başarısının tek bir oyuncunun varlığına bağlanması, İsveç’in ciddi bir handikabı. Kulüp düzeyinde çok başarılı olan Zlatan, aynı çıkışı milli takımda gösteremiyor. Klasik İskandinavya stiliyle oynayan İsveç, fizik gücü yüksek, gösterişten uzak takım oyununu sahaya başarıyla yansıtıyor. Futbol yaşantısının bir bölümünde Danimarka’da da top koşturan, Türklerin yakından tanıdığı Johan Elmander de İsveç’in önemli kozlarından biri. Elmander, sakatlıktan kurtulursa ciddi katkı sağlar takıma. Marcus Rosenberg, Olof Mellberg, Kim Kallström gibi tecrübeli isimler İsveç’in kolay lokma olmayacağını gösteriyor. İsveç’te Rasmus Elm, yıldızını parlatacak isimlerden biri. ‘İsveç’in Beckham’ı’ olarak tanımlanıyor. M.United ve Arsenal gibi dev takımların transfer listesinde olan Elm, dikkat edilmesi gereken biri.

FRANSA, ZİDANE SONRASI KAYIP

Fransa, Zidane’ın futbolu bırakmasıyla dümeni bozulmuş bir gemiye döndü. Euro 2008 ve 2010 Dünya Kupası’nda tam bir felaketti. Euro 2008’de 1 puan, 2010 Dünya Kupası’nda 1 puan almış bir ülke olarak Fransa, 12 yıl öncesinin Avrupa Şampiyonası başarısını mumla arıyor. Raymond Domenech sonrası görevi devralan Laurent Blanc, iki yıldır görevde olmasına rağmen henüz sabit bir 11 oluşturamadı. Fransa orta sahası Franck Ribery, Samir Nasri ve Florent Malouda gibi isimlerle kâğıt üzerinde çok güçlü gözükmesine karşılık, bu güç sahaya bir türlü yansımıyor. Fransa’nın avantajı, son iki büyük turnuvada yaşanan hayal kırıklığından dolayı halkın takımdan beklentisinin düşük olması. Üzerinde baskı olmayan bir ülke olarak alacağı sonuçlar başarı görülecek. Samir Nasri, Ribery ve Benzema, Fransa’nın önemli kozları. Yann M’Vila, Euro 2012’de yıldızını parlatacak isimlerden biri olacak.

Ev sahibi ülke kontenjanından direkt olarak Euro 2012’ye katılan Ukrayna’da ise tam bir kaos hakim. Ukrayna adeta Dinamo Kiev ve Shakhtar Donetsk takımlarından oluşuyor. Teknik Direktör Oleg Blokhin, bunun bir handikap olduğunu; çünkü ülkenin iki büyük kulübünün temel taşlarını yabancı oyuncuların oluşturduğunu söyledi. Böylece Ukrayna Milli Takımı’nın kalitesi düşmüş oluyor. Ev sahibi ülke olmanın avantaj olmadığını Euro 2008’de gördük. İsviçre ve Avusturya gruptan çıkamamıştı. Shevchenko’nun iyice yaşlandığı Ukrayna’da Andriy Yarmolenko öne çıkacak isim.

EURO 2012 D GRUBU MAÇ PROGRAMI

11 Haziran 2012: Fransa-İngiltere 19.00

Donbass Arena (Donetsk)

Ukrayna-İsveç 21.45

Olimpik Stadyumu (Kiev)

15 Haziran 2012: Ukrayna-Fransa 19.00

Donbass Arena (Donetsk)

İsveç-İngiltere 21.45

Olimpik Stadyumu (Kiev)

19 Haziran 2012: İsveç-Fransa 21.45

Olimpik Stadyumu (Kiev)

İngiltere-Ukrayna 21.45

Donbass Arena (Donetsk)

Maçlar TRT 1, TRT 3, TRT HD’den yayınlanacak.

JESH HÖGH | ZAMAN – SPOR

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]