Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Bir milyon Rus silahlı kuvvetler mensubu Türkiye çıkartmasına hazırlanıyor

1 milyon Rus polis Türkiye'ye geliyor! O yasak kalktı…

Türkiye’ye, S-400 roket sistemlerini satan Rusya, 2014’te İçişleri Bakanlığı çalışanlarının NATO ülkelerinde tatil yapma yasağından Türkiye’yi muaf tuttu.

Rusya’da İçişleri Bakanlığı mensubu güvenlik görevlilerinin, Türkiye’de tatil yapabilmesine imkân sağlayan karar çıktı. Bu kararı  iktidar yanlısı basın,” Yıllar sonra Rusya’dan müjdeli haber geldi.” şeklinde  haberleştirirken, bazı vatandaşlar ise eli silah tutan Rus “turist” sayısının Türkiye ordusu ve polisinin sayısının da üzerinde olmasını stratejik  açıdan yanlış bularak  endişelendi.

8 Nisan 2019 günü Türkiye Cumhuriyeti Reisi Recep T. Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen ‘Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin 8’inci toplantısına, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da katılmıştı.

AĞUSTOS’TA TÜRKİYE, RUSYA’DAN YAKLAŞIK 250 BİN POLİSİ AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR

Bir ağustostan itibaren Moskova’nın Rus polislerin Türkiye’ye seyahat etme yasağını kaldırmasıyla yaklaşık 250 bin emniyet mensubunun aileleriyle birlikte bu ülkeye turist olarak gelmesi beklendiği belirtildi.

Moskova’nın Rus polislerin Türkiye’ye seyahat etme yasağını kaldırmasıyla yaklaşık 250 bin emniyet mensubunun aileleriyle birlikte bu ülkeye turist olarak gelmesi bekleniyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Rusya’nın yasağı kaldırması henüz turizme yansımadı. Bunun etkilerini ancak ağustos ortasından itibaren görmeye başlayabiliriz. Çünkü izinler, tatilin programlanması derken Rus polislerin Türkiye’ye gelmesi ağustos ortalarını bulur. Bu yıl 250 bin civarında Rus polis ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Rusya İçişleri Bakanlığı, 2014’te emniyet mensupları ve aileleri için seyahat etmeleri önerilmeyen, Türkiye’nin de yer aldığı 116 ülkeden oluşan bir liste yayınlamıştı.

Ancak geçen haziran ayında Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Rus polislere yıllık izinlerini Türkiye ve Tayland’da geçirmelerine imkân tanıyan bir talimat imzaladı. Böylelikle Türkiye, Rus polisler için yasaklı ülkelerin listesinden çıkmış oldu.

Yıl sonunda Türkiye’ye gelen turistlerin toplam sayısının 50-52 milyona ulaşacağını söyleyen Yağcı, sektörden sağlanan gelirlerinse 35 milyar dolara ulaşabileceğini ifade etti.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin başkanlığındaki heyet ilk kez Rusya’da temaslarda bulundu.

Türkiye’de “tatil” için gelecek yurt içi ve sınır ötesinde hassas görevleri icra eden, Rusya Ulusal Muhafızlar Birliği (Rosgvardiya) Başkanı Viktor Zolotov, Türk kolluk kuvvetleri heyetini kurumun merkez teşkilat binasında karşıladı. Temaslarda daha önce Kıyiv Büyükelçiliği görevinde de bulunan Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da Türk heyetine eşlik etti. Rus silahlı kuvvetleri bu toplantıda jandarmaya toplumsal olayları bastırma brifingi verdi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

EDİTÖRÜN NOTU: Bu haberi aşağıdaki haberler  ile birlikte okuyun.

FOTO | Jandarma Genel Komutanlığından, Moskova’ya kritik “tecrübe” çıkartması

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]