Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

İngiliz hükümeti Ukrayna’yı ‘futbol’ ile boykot edecek

İngiliz hükümeti, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’da takımlarının hiçbir grup maçına katılmayarak Ukrayna’yı boykot etme kararı aldı. İngiliz siyasetçilerin boykot kararını, Ukrayna’nın eski başbakanı Yulia Tymoshenko’ya ‘önyargılı adalet’ uyguladıkları gerekçesiyle aldıkları belirtildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Ukrayna’nın ‘ciddi problemleri’ olduğuna dikkat çekerek, “Hükümet olarak milli takımımızın Ukrayna’da oynayacağı maçları seyretmeme kararı aldık. Ukrayna’da yaşanan son gelişmeleri yanlış bulduğumuzu göstermek için böyle bir karar aldık.” diye konuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Voloshin, İngiliz yetkililerin boykot kararını eleştirerek, bunun futbola zarar vermekten başka bir şeye yaramayacağını ifade etti.

Polonya ve Ukrayna’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı futbol turnuvasında, İngiltere takımı finale kalması durumunda Ukrayna’da en az 5 maç oynayacak.

Almanya, Hollanda ve Avusturyalı resmi yetkililerin de, aynı sebepten dolayı maçlara gitmeyerek Ukrayna yönetimini boykot edeceği öne sürülüyor.

Bu arada futbol şampiyonasının diğer ev sahibi Polonya, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Ukrayna’yı boykot etmesi durumunda, bu ülkenin Rusya’ya yakınlaşacağı uyarısında bulundu.

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Batı dünyasına entegre olmak ile Rusya’nın gümrük birliği önerisi ortasında bulunduğunu belirterek, “AB’nin boykot kararı Ukrayna’yı Batı ile entegrasyondan uzaklaştırabilir.” yorumunda bulundu.

KADİR UYSALOĞLU | LONDRA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]