THY, Kiev’e servis ve harçlar hariç 1 dolara uçuracak

Türk Hava Yolları (THY)’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’i dünyaya bağlayan Borispil Havalimanı ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı arasında karşılıklı uçuşları 1 dolarlık sembolik fiyatla başlayacak.

Kiev ile İstanbul arasındaki, 1 dolarlık tanıtım uçuşlarına havalimanı yolcu servis ücreti ve diğer harçlar dahil edildiğinde fiyatlar gidiş-geliş 146 dolara çıkıyor.

12 Haziran – 31 Temmuz arasında geçerli olacak tanıtım ücretleri ise İstanbul çıkışlı seferlerde 1 euro üzerinden hesaplanacak.

Uygun fiyata uçuşlar 19 Haziran’dan itibaren başlayacak seferler haftanın; salı, perşembe ve cumartesi günleri gerçekleşecek.

Sefer olan günlerde uçuşlar yerel saatlere göre; İstanbul Sabiha Gökçen kalkış 14.35, Kiev’e varış 16.35, Kiev Borispil kalkış 17.35, İstanbul’a varış 19.35 şeklinde olacak.

Kiev’den Türkiye’ye seyahat edecek yolcular; Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir’e sağlanan bağlantılarla yolculuklarını diğer önemli destinasyonlarına devam ettirebilecek.

Hâlihazırda THY’nin Kiev’den İstanbul Atatürk Havalimanı’na haftada 13 tarifeli seferi bulunuyor. 19 Haziran’ da başlayacak Kiev – İstanbul (Sabiha Gökçen Havalimanı) uçuşlarıyla birlikte THY, Kiev-İstanbul arasında haftalık 16 sefer sayısına ulaşacak. Artan karşılıklı seferler sayesinde haftanın her gününde bir yolcu sabah gelip-akşam dönme imkânına sahip.  

Avrupa Futbol Şampiyonası karşılaşmalarının oynanacağı şehirlerden birisi olan Kiev’de 1 Temmuz tarihinde Euro 2012 final maçı oynanacak.

1 Ağustos tarihinden itibaren ise Türkiye ile Ukrayna arasında vizesiz rejim başlayacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Exit mobile version