Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de dünya yıldızlar boks şampiyonasında iki Türk yarı finalde

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de devam eden Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası’nda iki Türk boksörü yarı finale kalarak madalyayı garantiledi.

Dün karşılaşmaların yapıldığı Sport Palas’da, yıldız boksörleri ziyaret eden, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, karşılaşmaları izleyerek gençlere destek verdi. Büyükelçi Samsar, maçtan sonra da sporcuları tebrik ederek yarı final müsabakalarında başarılar diledi.

Çeyrek final müsabakasında Ahmet Mıcık (54 kg)i Çin Halk Cumhuriyeti’nden rakibi Shuang Zang’ı geçerek yarı finale adını yazdırmayı başardı.

Ahmet Mıcık turnuvanın ilk turunda, İrlandalı rakibi Martin Collins’i 2-1, ikinci turda da ev sahibi Ukraynalı Andri Lovniçı’yı karşısında da yine 2-1 galip gelerek adını çeyrek finale kalmıştı.

Ahmet Mıcık, yarın Kübalı Alayn Boudet karşısında finale çıkma mücadelesi verecek.

ARSLAN BÜTÜN RAKİPLERİNİ 3-0 YENDİ
Yarı finale kalarak madalyayı garantileyen bir diğer Türk boksör Onur Arslan (57 kg) oldu. Avustralyalı rakibi Tetahio Utia’yı 3-0 yenerek yarı finale yükselen Arslan, şampiyonada Tayvanlı Yu-Hsiang Liao’yu 3-0 ve Ermeni rakibi Sevak Mrtçyan’ı da yine aynı sonuçla 3-0 yenerek çeyrek finale yükselmeyi başarmıştı.

Milli boksör Arslan yarın Kazakistan’dan Ablayhan Jussupov ile finale çıkma mücadelesi verecek.

5 Eylül’de başlayan Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonasında 14 Eylül’de yarı finaller, 15 Eylül günü de final müsabakaları yapılacak.

Türk Millilerin 16 Eylül’de yurda dönmesi bekleniyor.

Toplam 52 ülkeden 351 boksörün mücadele ettiği Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası (AIBA) tarafından iki yılda bir düzenleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]