Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna İçişleri Bakanı: Her yerde Yanukoviç’i arıyoruz

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Facebook’taki sayfasından yaptığı açıklamada eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in toplu sivil katliamı suçuyla arandığını duyurdu.

Ukrayna Güvenlik Servisi’nin (SBU), dün Rusya’nın donanmasının bulunduğu Sivastopol şehrinde sabah kadar Yanukoviç’i aradığı bildirildi. 21 Şubat’ta Yanukoviç, Kiev’den helikopter ile Harkiv’de çalışma ziyaretinde bulunmak üzere ayrılmıştı. 22 Şubat’tı, Harkiv’deki devlet konuk evinde geçiren ve etkinliklere katılmayan Yanukoviç, burada bir televizyona açıklamada bulunmuş daha sonra helikopter ile memleketi Donetsk’e geçmişti.

Donetsk’te Yanukoviç’in özel korumalarıyla birlikte helikopterden, ‘Falcon’ tipi özel bir uçağa geçerek yurtdışına kaçmak istediği, fakat sınır muhafızlarının çıkışına izin vermediği iddia edildi. Yanukoviç’in daha sonra Donetsk’teki devlet konuk evinden gece saatlerinde ayrılıp polis refakati olmadan araçlarla Kırım’a geçtiği kaydedildi.

23 Şubat pazar günü Kırım’a gelen Yanukoviç, devlet konuk evi tesislerine uğramadığı Belbek ile Balakva yakınındaki özel konutunda kaldığı ifade edildi.

Kırım bölge yetkilileri, Yanukoviç’in korumalarındaki devlete ait silahlara el koyduğu ve beraberindekilerle her türlü iletişim kanallarını kapatarak bilinmeyen bir yöne gittiğini söylüyor. Yanukoviç’in Sivastopol’da olabileceği tahmin ediliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]