Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Beşiktaş – Stoke City: 3-1

UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura yükselme noktasında önemli bir fırsat yakalayan Beşiktaş, grup liderliği maçında bugün E Grubu’nun son maçında lider Stoke City’i konuk etti. Stoke City, 29. dakikada Fuller’in attığı golle 1-0 öne geçti. Beşiktaş, ilk yarıyı yenik kapattı. Beşiktaş, 59. dakikada Fernandes’in penaltıdan attığı golle beraberliği yakaladı: 1-1. Kartal, Mustafa Pektemek’in 74. dakikada attığı golle öne geçti: 2-1. Edu’nun 83. dakikadaki golü ile Kartal arayı açtı: 3-1. Maç, Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Fi-Yapı İnönü

Hakemler: Marcin Borski, Rafal Rostkowski, Tomasz Listkiewciz (Polanya Futbol Federasyonu)

Beşiktaş: Rüştü, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail Köybaşı, Fabian Ernst, Necip Uysal, Fernandes, Holosko, Veli Kavlak, Almeida

Stoke City: Begovic, Wilkinson (Dk. 28 Pennant), Upson, Diago, Higginbotham, Delap, Palacios, Arismendi, Jones, Fuller, Jerome

Gol: Dk. 29 Fuller (Stoki City)

Sarı kartlar: Dk. 27 Fuller, Dk. 44 Begovic (Stoke City)

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda Beşiktaş ile Stoke City arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

11. dakikada Fernandes’in pasında ceza alanı ön tarafında topla buluşan Fabian Ernst’in ilk vuruşu rakibinden döndü. Daha sonra tekrar topla buluşan Alman futbolcunun sert şutunu kaleci Begovic güçlükle kornere çeldi.

12. dakikada Veli’nin ceza alanı sol çaprazından aşırtma vuruşunu kaleci Begovic, zor bir şekilde kornere tokatladı.

16. dakikada ani gelişen konuk takımın atağında Jones’in ara pasında topla buluşan Jerome’nin vuruşunda top kaleci Rüştü’ye çarptı. Daha sonra meşin yuvarlak yandan kornere çıktı.

22. dakikada Necip Uysal’ın pasında Holosko’nun göğsüyle indirdiği topu önünde bulan Almeida’nın ayağının dışı ile yaptığı vuruşu kaleci kornere çeldi.

29. dakikada Stoke City, İstanbul’da öne geçti. Bu dakikada İsmail Köybaşı’nın hatalı pasını kapan Fuller’in ceza alanı dışından güzel vuruşunda meşin yuvarlak Rüştü’nün üzerinden ağlarla buluştu. 0-1.

31. dakikada Egemen’in geri pası kısa düşünce Rüştü, ceza sahası dışına kadar çıkarak tehlikeyi uzaklaştırmak istedi. Rüştü’nün vurduğu top Fuller’e çarpıp kaleye doğru yöneldi. Yere çarpıp üst direkten oyun alanına geri dönen topu takip eden Egemen, Fuller’in vurmasını engel oldu.

38. dakikada Fernandes’in ceza alanı dışından sert şutunu kaleci Begovic, kornere çıkardı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maçın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

DİNAMO KİEV İLK YARIYI 2 – 0 ÖNDE TAMAMLADI

Bu arada Beşiktaş’ın mücadele ettiği grupta Dinamo Kiev, konuk ettiği İsrali temsilcisi Maccabi Tel Aviv karşısında ilk yarıyı 12. dakikada L. Almeida ve 17. dakikada da O. Gusev’in attığı gollerle 2 – 0 önde tamamladı.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]