Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çevre duyarlılığı Kiev’deki farklı dinleri birleştirdi FOTO GALERİ

Farklı dinlere mensup inanlar, çevre duyarlılığı için Ukrayna’nın başkenti Kiev’in tarihi Mihaylivskiy Meydanı’nda bir araya geldi. ‘350’ adlı uluslararası sivil toplum örgütü üyelerinin çevre felaketine dikkat çekmek için Kiev’de düzenlediği programa farklı dinlerin mensupları da ilgi gösterdi.

Etkinlikte dünyanın kalbini temsilen yere büyük bir beyaz bir kalp açıldı ve çevresinde el ele verilerek temiz doğa temennisinde bulunuldu.

Ukrayna Yunan-Katolik Kilisesi temsilcisi rahip İona Çeban Cihan Haber Ajansı’na( Cihan) yaptığı açıklamada; “Güzel bir etkinlik Allah dünyayı yarattı ve bütün insanlığın istifadesine sundu. Bizim amacımız bize emanet olan bu tabiatı gelecek nesillere temiz bir şekilde miras bırakmak. Ukrayna’daki bütün Katolik kiliselerinde daha temiz bir dünya için dua edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi Temsilcisi Rüstem Gafurin ise açıklamadasın; “Biz her daim Allah Teâlâ’nın bize verdiği, su, gaz, elektrik gibi bütün nimetlerin kıymetini bilip iktisatlı kullanmayı öğretiyoruz. Peygamberimiz ‘in(s.a.v) dediği gibi Müslüman tıpkı yağmur damlası gibidir düştüğü yeri bereketlendirir. Biz de gelecek nesillerimize temiz ve yeşil bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Bu tabiatı Allah yarattı biz Müslümanlarda bu tür etkinliklere katılarak insanların dikkatini iyi davranış, ahlaka çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]