Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Ukrayna ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması Şubat ayında imzalanacak

Ukrayna ve Türkiye temsilcileri, Şubat 2022'de bir serbest ticaret anlaşması imzalayabilirler.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) düşünce kuruluşu Atlantic Council için kaleme aldığı yazıda,  önümüzdeki yıl Ukrayna ile Türkiye arasındaki Stratejik Konsey toplantısı sırasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanacağını belirtti.

Kuleba; “Her iki taraf da Şubat 2022’deki toplantıyı, uzun yıllar süren müzakerelerin ardından uzun zamandır beklenen Türkiye-Ukrayna serbest ticaret anlaşmasını nihayet imzalamak için bir fırsat olarak görüyor.” dedi.

Kuleba’ya göre, yürürlüğe girmesinin ardından bu anlaşma, iki Karadeniz devleti arasında zaten güçlü olan ticari bağları önemli ölçüde güçlendirecek ve yeni iş ilişkilerinin kurulmasını teşvik edecek.

Kuleba; “İkili ticaret istikrarlı bir şekilde büyürken, yakın gelecekte hükümetler arası ortak ticaret ve ekonomi komisyonunun bir toplantısını da yapmayı planlıyoruz” diye yazdı.

Kuleba, Ukrayna ve Türkiye’nin ticaretten çok daha fazla ortak noktası olduğunu da kaydetti.

Bakan Kuleba, “Söylemeye gerek yok, Türkiye ve Ukrayna, artan ticaret, artan askeri ve teknik işbirliği ve Rusya’nın Kırım’ı işgalini sona erdirmeye yönelik ortak bir taahhütten çok daha fazla ortak noktaya sahip.” ifadesini kullandı.

Ayrıca, Kuleba, Ukrayna Antonov uçaklarının üretim tecrübesiyle, Türkiye’nin ürettiği Bayraktar insansız hava araçlarının ortak üretiminin yapılacağını belirtti.

Önümüzdeki yıl Ukrayna ve Türkiye, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümünü kutlayacak.

2010 YILINDAN BU TARAFA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Ukrayna’da dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Ukrayna arasında yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi kurulmasına kakar verdiklerini söylemişti. Akabinde ise serbest ticaret anlaşmasının müzakerelerinin başlamasını ve vizelerin kaldırılması ile ilgili çalışmalara başlanmıştı. Vizeler kaldırılmış ancak serbest ticaret anlaşması gerçekleşmemişti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]