Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Değişen ne?

Ligin ilk yarısı geride kalırken, oynadığı 16 maçın büyük çoğunluğunda eleştirildi Fenerbahçe.  Deplasmandaki Beşiktaş galibiyeti başta olmak üzere, sahasında oynadığı bir kaç maç dışında taraftarını tatmin edici bir performans ortaya koyamamıştı. Buna rağmen içeride oynadığı son iki maçı bol pozisyon bularak kazandı ve dördüncü yıldız hedefine yönelik umutlarını korumayı başardı. Peki, ne değişti de Fenerbahçe oyun performansını yukarı çekti?

  1. Fenerbahçe mevcut etkisiz, yan ve aheste pas oyununu tempolu ve daha dikine oynamaya başladı.
  2. Fenerbahçe ikinci ve üçüncü bölgede pres yaparak rakiplerine geçen yılki baskınlığını hissettirmeye başladı.
  3. İleriki üçlünün formsuzluğundan sonra rakip savunmacının arasına top süren, ve santrafor oynayan Sow’a yaklaşan Alper tercihi… Dünkü etkili oyununu nihayet skor ile de taçlandıran Alper’in, takım savunmasında takıma kattığı direnç ve hücum hattına getirdiği dinamizm yükselen performansın en temel etkenlerinden! Rakiplerine aldırdığı kartlar, kazandırdığı duran top ve penaltılar da çabası…
  4. Takımın adeta el freni gibi olan, hücumları ağırlaştıran ve sayısız top kayıpları yapan Kuyt, kendini biraz olsun toparlayarak skor üretmeye ve rakip kaleye yakın pozisyon almaya başladı.
  5. Egemen Korkmaz’ın savunmaya gelmesi ile savunma hattı ilk hamleleri daha iyi yapmaya başladı ve oyunun daha önde kurulmasında, takımın hızlı hücumlara çıkmasında anlaşılabilir net bir etki oluşturdu.
  6. Kuyt ve Alper’in katkısı ile Gökhan ile Caner’in de geçen yılki performans esintilerini tekrar hissettirmesi takımın hızını ve hücum zenginliğini artırdı.

En temel etkenler olarak sıraladığımız maddeler bile Fenerbahçe’nin eksiklerini tolare ediyor; çünkü takım daha tamamlayıcı ve beraber oynayabiliyor. Örneğin gol kaçırma rekoru kıran Sow’un skor üretememe sorununu arkadaşları tamamlıyor!

BUNDAN SONRASI DAHA ZOR

Fenerbahçe ikinci yarıya çok zor bir fikstür ile başlayacak. Kasımpaşa ve Karabük gibi iki zorlu deplasmanın ardından evinde hikâyesi bol olacak Trabzonspor maçına çıkacak Fenerbahçe! Ardından bir diğer zorlu Gaziantepspor deplasmanı, araya girecek Carlos’lu yeni Akhisar maçı; ve sonrasında bambaşka bir hikayeye daha konu olacak Aykut Kocaman’ın yönettiği Konyaspor deplasmanı! Fenerbahçe bu çok zorlu başlangıcın üzerinden gelmek için devre arasında güç depolamalı ve organizasyon verimliliğini artırmalı. Ayrıca Ozan Tufan gibi bir orta saha, alternatif bitirici bir forvet ve bir de tipik iki yönlü kanat oyuncusu katmalı takıma! Basında geçen Erkan ismi bu anlamda faydalı olur mesela… Ama en önemlisi Fenerbahçe Afrika Kupası’na gidecek Sow’un alternatifini uzak kaldığı dönemde nasıl giderecek bunun çalışmasını yapmalı! Dahası geri döndüğünde kendisinden aynı verimsizliği almamak için tedbirlerini almalı! Webo’nun sakatlıklarının artması sebebiyle ikinci yarıdaki performansının öngörülmesi; Emenike’nin saha içi etkisizliği ve saha dışı bardağı taşıran disiplinsizlikleri çözülmesi gereken ilk sorundur! Mevcutlardan sağlanan verimi artırmak ya da transfer yapmak seçeneklerinin hangisi gerçekleşecek göreceğiz…

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – serhat[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]