Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da cephanelik patlatıldı

Ukrayna’da Harkiv bölgesi Balakleya şehrin yakınında bulunan mühimmat deposu sabotaj sonucunda yerel saat ile gece saat 2:30 sularında patlatıldı.

Patlama sonrası çıkan yangın halen devam ediyor. Balakleya şehrin bir bölümünden sivil halkının tahliyesi yapılıyor. Olay yerine Olağan Üstü Haller Servisi’nden 350 personel, onlarca araç yangınla mücadele ediyor.

Demiryolu seferleri şehrin istasyon üzerinden yapılmamakta, personel tahliye edildi ve yedek yolları kullanarak devam ediyor. Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre halkın tahliyesi için gerektiğinde ‘ukrzaliznıtsya’dan tren temin edileceğini bildirdi. Şu anda böyle bir talepte bulunmadı ve ‘ukrzaliznıtsya’ şimdilik sadece yangın söndürmek amaçlı trenlerini gönderdiğini ifade edildi.

Öte yandan uçuşların servisini sağlayan ‘ Ukraeroruh’ devlet şirketi mühimmat deposundaki patlama ve yangının devam ettiği gerekçesi ile geçici olarak Balakleya şehrin 40 km çapındaki çevresinde gökyüzünü uçuşlar için kapattı.

Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (SBU), patlamanın sabotaj sonucunda meydana geldiğini açıkladı.

Patlama sonrasında ülke genelindeki cephaneliklerde nöbetçi sayısı arttırıldı.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]