Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Norveç Ukrayna’ya “gaz vermek” istedi

Ukrayna medyasına 26 Ocakta yansıyan bir habere göre Norveç Ukrayna’ya gaz teminini konusunu resmi olarak değerlendiriyor. Haberin kaynağı Norveç Enerji Bakanlığı uzmanı İngmar Sundstrem.

Basında geniş olarak yer alan habere göre Sundstrem bu varyantın Rus gazına alternatif olabileceğini söyledi. Ukrayna’nın ihtiyacını sürekli karşılamak için Norveç’te fazla gazın mevcut olduğunu da sözlerine ekledi.

“Ukraynalı partnerlerinin kendilerine müracaatı durumunda Norveç tarafının en ekonomik şartlarda yardıma hazır” diyen uzman tek sorun olarak Ukrayna ve Norveç arasında ne karadan ne de denizden bir doğalgaz transfer hattının olmayışını gösteriyor.

Ukraynalı uzman Volodımır Saprikin de böyle bir gaz transferinin mümkün olmadığının altını çiziyor. Saprikin “Norveç gazının bir yönü var. Gazprom gibi batıya gidiyor. Ukrayna ise başka bir yolun üzerinde” dedi.

Hatırlandığı gibi Ukrayna, Rus gazına alternatif arayışı bağlamında Azerbaycan ile 5 milyon metreküplük bir anlaşma yapmış ve bu gazın ülkeye getirilişi için Türkiye ile görüşmelere başlamıştı.

ULYANA DERMENCİ | UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]