Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Ayasofya Camii Tekrar Camii Olarak Kullanıma Açıldı

Ayasofya Camii, 1935 yılından bu yana müze olarak kullanılmasına rağmen 2019 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından tekrar camii olarak açıldı. Bu karar, tüm dünyada tartışma konusu olan bir konudur ve birçok insan tarafından eleştirilmiştir.

Ayasofya Camii, 1935 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından müze olarak kullanılmaya başlandı ve 1985 yılına kadar devam etti.

Bakanlar Kurulu kararıyla 1934 yılında müzeye dönüştürülen Ayasofya, Danıştay’ın söz konusu kararı iptal etmesinin ardından 24 Temmuz Cuma günü Müslümanlar için ibadete açıldı.

Danıştay 10’uncu Dairesi, Cuma günü yayımladığı kararla, Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Ancak 2020 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından camii olarak kullanımına devam edilmeye başlandı. Bu karar, Türkiye’deki ve tüm dünyadaki birçok insan için tartışma konusu oldu ve birçok insan tarafından eleştirildi.

Müslümanlar tarafından en sembolik mekanlardan biri olarak görülen Ayasofya, ilk etapta Ortodoks Hristiyanlar için bir manastır olarak inşa edildiği için bu inanca sahip kişiler için de kutsal olarak kabul ediliyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]