Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ukrayna Parlamento Başkanı Litvin’i ziyaret etti

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Litvin’i ziyaret etti. Büyükelçi Samsar’ı kabulünde, Ukrayna ile Türkiye’nin birçok alanda işbirliği yaptığına dikkat çeken Litvin, siyasi diyalogun en üst seviyede olduğunu söyledi. İki ülke arasında gelişerek devam eden işbirliğine övgüyle söz eden Litvin, Türkiye ve Ukrayna arasındaki bu ilişkinin Avrupa kıtasında yaşanan süreçlere olumlu katkıda bulunacağını belirtti.

Konuşmasında, Ukrayna ile Türkiye arasında eğitim, bilim ve kültür alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemi üzerinde duran Litvin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’i Ukrayna’da görmekten mutluluk duyacağını ifade etti.
Gündemdeki ziyaretlere ilişkin bilgi veren Samsar ise meclis bünyesindeki Türkiye-Ukrayna Dostluk Grubu Başkanı’nın Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştireceğini söyledi. Samsar iki ülke parlamentoları arasındaki işbirliğinin geldiği seviyeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yakında Ukrayna’ya yapacağı ziyaretinin önemine değinen Büyükelçi Samsar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da Kiev’ê resmi ziyaret planladığını belirtti.

Görüşmede taraflar; vize muafiyeti anlaşmasının yürürlüğe girmesi ve Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerinin tamamlanmasının iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacminin artmasını sağlayacağını belirtti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, temel eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin komisyon görüşülmesi sırasında yaşanan kavga nedeniyle 19 Mart’ta Ukrayna’ya yapacağı 3 günlük resmi ziyareti ertelemişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]