Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yurtdışındaki seçmene uyarı: Son gün 31 Mart

Konsolosluklarda oy kullanma ümidi suya düşen gurbetçilerin vatandaşlık görevini yerine getirebilmesi için konsolosluklara gidip kaydını yaptırması gerekiyor.

Çünkü Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde kaydı bulunmayan, oy kullanamayacak. YSK’nın belirlediği takvime göre yurtdışı seçmen sorgulama listeleri 18 Mart’ta www.ysk.gov.tr’den ilan edilecek. Listede ismi bulunmayan seçmenler 31 Mart’a kadar başvurup kayıt yaptırabilecek. 31 Mart 2011’de saat 17.00’den itibaren yapılacak başvurular konsolosluklarca kabul edilmeyecek. Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların şu yolu takip etmesi gerekiyor:

Seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurtdışı olmasına rağmen, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde ismi bulunmayanlar ile yurtiçinde seçmen kütüğünde kayıtlı olup da yerleşim yerini yurtdışına taşıyan Türk vatandaşları, adres kayıt sistemine dahil olabilmeleri için en yakın dış temsilciliğe başvurmalı. Ardından İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları için hazırladığı ‘Adres beyan formu’nu doldurup, imzalamaları ve yurtdışı temsilcilikleri tarafından ‘konsolosluk.net’ sistemine girişleri sağlanmalı.

Yurtdışında yerleşik olup da, askı süresi içinde herhangi bir nedenle yurt içerisinde bulunanlar, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlarını yaptırabilmek için önce Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurup pasaportlarını ibraz edecek. Daha sonra adres beyan formunu dolduracak. Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın onayı ile bu başvurular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne askı süresi içinde Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlarının yapılması için gönderilecek.

Askerlikten terhis olanlardan Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde kaydı bulunmayan, (terhis belgesi veya askerlik şubesince verilen belgenin ibrazı gerekiyor) kısıtlılık hali sona eren Türk vatandaşları, konsolosluklar vasıtasıyla veya doğrudan Ankara İl Seçim Kurulu’na bağlı Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurabilecek.

Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]