Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaFoto GaleriVideo

TC Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Belarus’ta resmî temaslarda bulundu

Rusya'nın Belarus için gizli planlarının çokça konuşulduğu bir dönemde Hulusi Akar, Belarus'a gitti.

Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmî ziyaret kapsamında gittiği başkent Minsk’te, Belarus Savunma Sanayi Komitesi Başkan Yardımcısı Dmitriy Pantus, Belarus Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi Kezban Nilvana Darama ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

İlk olarak Bağımsızlık Sarayı’na giden Bakan Akar burada Cumhurbaşkanı Lukaşenko tarafından kabul edildi.

Bakan Akar, iki ülke Cumhurbaşkanlarının destekleriyle yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar alınacağını belirterek, “Türkiye ve Belarus arasında hem askeri eğitim işbirliği hem de savunma sanayi konularında mevcut çalışmaların gelecek dönemde de olumlu somut sonuçlar vereceğine ve önümüzdeki dönemde bu ilişkilerin daha çok gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

Belarus Savunma Bakanı Korgeneral Andrey Ravkov tarafından resmi törenle karşılanan Bakan Akar iki ülke ulusal marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı. Müteakiben Bakan Akar ve Belarus Savunma Bakanı Korgeneral Ravkov heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Görüşmeler esnasında Bakan Akar, “İlk defa ziyaret ettiği Belarus’ta gösterilen ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti; Türkiye ve Belarus arasında dostane ilişkilerin olduğunu” ifade ederek “Ülkelerimiz arasında sadece askeri ve savunma alanında değil, ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer tüm alanlardaki ilişkilerde de sağlanan ivmeden memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Belarus Savunma Bakanı Korgeneral Ravkov ise Akar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Bu ziyaretin iki ülkenin savunma alanındaki işbirliğine ivme kazandıracağını dile getiren Ravkov, diğer alanlarda da Türkiye ve Belarus arasında önemli ilişkilerin olduğunu ifade etti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]