Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Yemen’de 5 milyondan fazla çocuk açlık tehdidiyle karşı karşıya

Suudi Arabistan tarafından Hudeyde Limanı kuşatma altında tutulan Yemen’de milyonlarca çocuk açlıkla boğuşuyor. Save The Children Başkanı, Yemen’de ziyaret ettiği bir hastanede bebeklerin açlıktan ağlayacak takatlerinin kalmadığına tanık olduğunu söyledi.

Yemen’de üçüncü yılını geride bırakan iç savaş en çok çocuklara ve sivillere darbe vuruyor. Save the Children (Çocukları Koruyun) isimli uluslararası yardım kuruluşu, Yemen’de 5,2 milyon çocuğun açlık tehdidi altında olduğunu açıkladı.

Uluslararası kuruluş, Yemen’deki savaşın çocukları nasıl vurduğuna ilişkin raporunu yayımladı. Rapora göre, ülkede yaşanan iç savaşın yanı sıra yükselen gıda fiyatları ve Yemen para biriminin değer kaybetmesi ciddi bir kıtlığa yol açtı.

Çatışmaların yaşandığı Hedide limanına ulaşan yardımların, Suudi koalisyonunun engelleri yüzünden sivillere ulaştırılamamasının açlığı “benzeri görülmemiş bir boyuta” taşımasından endişe ediliyor.

Devlet kurumlarında çalışan memurlara son iki yılda düzenli maaş ödemeleri yapılamazken, gıda fiyatları yüzde 68 oranında yükseldi. Yiyecek bulamayan ailelerin sayısında büyük bir artış yaşandı. Ülkede 5,2 milyon çocuk açlık tehdidi altında bulunuyor.

Save the Children’ın üst düzey yöneticisi Helle Thorning-Schmidt, “Milyonlarca çocuk bir sonraki yemeklerini ne zaman yiyebileceklerini bilmeden yaşıyor.” ifadesini kullandı.

Thorning-Schmidt, Yemen’in kuzeyinde ziyaret ettiği bir hastanede açlık yüzünden bebeklerin ağlayamayacak kadar bitkin olduklarını belirterek, “Bu savaş, bombalardan açlığa, kolera gibi önlenebilir hastalıklara varıncaya kadar birçok tehditle karşı karşıya olan Yemen’deki tüm çocuk neslinin yok edilmesi riskini taşıyor.” açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başını çektiği mütecaviz işgalci koalisyon güçleri Mart 2015’ten bu yana firari ve müstafi cumhurbaşkanı Mansur Hadi liderliğindeki güçlere destek vererek Yemen’de kukla bir iktidarı işbaşına getirmeye çalışıyor.

Bağımsız kaynakların raporlarına göre, Arap Koalisyonu’nun Mart 2015’ten bu yana Yemen’de sürdürdüğü operasyonlar sırasında şu ana kadar 14 binin üzerinde sivil öldü onbinlercesi de yaralandı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]