Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Büyükelçi Meriç veda mesajı yayınladı

Ukrayna’da 2 yıllık görev süresi sona eren Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, veda mesajı yayınladı.

Büyükelçi Meriç, mesajında görevinin 15 Kasım 2011 tarihinde sona ereceğini, Dışişleri Bakanlığı’nda yeni görevine başlayacağını bildirdi.

Büyükelçi Meriç; “Ukrayna’da görev yaptığım 2 yıl boyunca, bu komşu ülkeyle ikili ilişkilerimiz her alanda hızlı bir gelişme göstermiştir. Bu gelişmenin en somut göstergesi Sayın Başbakanımızın 24-25 Ocak 2011 tarihlerindeki Ukrayna ziyareti sırasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in (YDSK) teşkil edilmesine dair mutabakata varılması ve ikili ilişkilerimizin dostluk ve komşuluk boyutundan stratejik ortaklık düzeyine yükseltilmesi olmuştur” dedi.

YDSK’nın ilk toplantısının önümüzdeki birkaç ay içerisinde Başbakan Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç eş başkanlığında Türkiye’de yapılmasının öngörüldüğünü belirten Meriç, Ukrayna ile yakın zamanda Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin resmen başlatılması ve Vize Muafiyeti Anlaşması müzakerelerinin sonuçlandırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Görev süresi boyunca gördüğü destekten dolayı Ukrayna’daki Türk toplumuna teşekkür eden Büyükelçi mesajını; “Ukrayna’da yaşayan Türk toplumunun bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşünceler içinde sizlere veda ediyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.” şeklinde tamamladı.

Öte yandan yayımlanan Büyükelçiler Kararnamesi’ne göre, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar Kiev’e Büyükelçi olarak atandığı bildirildi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]